“MUSİQİÇİLƏRİN PEDAQOJİ USTALIĞI” BEYNƏLXALQ FESTİVAL-MÜSABİQƏ

«ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ МАСТЕРСТВО МУЗЫКАНТОВ» МЕЖДУНАРОДНЫЙ ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС

"PEDAGOGICAL SKILLS OF MUSICIANS" INTERNATIONAL FESTIVAL-COMPETITION

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası müəllim və tələbə heyətinin nəzərinə

ELAN

ORTA İXTİSAS MUSİQİ MƏKTƏB-STUDİYASINA MƏKTƏBƏQƏDƏR VƏ KİÇİK YAŞLI MƏKTƏBLİ UŞAQLARIN QƏBULU ÜÇÜN ÖDƏNİŞSİZ HAZIRLIQ KURSLARI TƏŞKİL EDİR

БАКИНСКАЯ МУЗЫКАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗУЕТ БЕСПЛАТНЫЕ ПОДГОТОВИТЕЛЬНЫЕ КУРСЫ ДЛЯ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО И МЛАДШЕГО ШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА ДЛЯ ПОСТУПЛЕНИЯ В СРЕДНЮЮ СПЕЦИАЛЬНУЮ МУЗЫКАЛЬНУЮ ШКОЛУ-СТУДИЮ

İxtisas imtahanının proqram tələbləri

Koreya Respublikası Təhsil Nazirliyi yanında Beynəlxalq Təhsil üzrə Milli İnstitutu (BTMİ) 2022-ci il üçün xarici tələbələrə bakalavr pilləsi üzrə “Global Koreya Təqaüd Proqramı”nı elan etmişdir.

2022/2023-cü tədris ili üzrə SABAH qruplarının bakalavriat səviyyəsinə tələbə qəbulu açıq elan olunur.

1 iyun 2022-ci il tarixindən etibarən Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasında Yaz İmtahan Sessiyası başlanacaqdır.

Bakı Musiqi Akademiyasının Tarix-nəzəriyyə fakültəsi “Vətən savaşında tarixi zəfər” mövzusuna həsr olunmuş sərbəst yazı işi müsabiqəsi elan edir!

Britaniya Şurası Yaradıcı Prodüserlər (Creative Producers) proqramı üçün açıq müsabiqə elan edib.

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası aşağıdakı kafedralarda vakant yerləri tutmaq üçün müsabiqə elan edir

"Klassik fortepiano sonata və romansların simfonik orkestr üçün orkestrləşdirmə" RESPUBLİKA MÜSABİQƏSİ

Bakı Musiqi Akademiyası, Erasmus Beynəlxalq mübadilə proqramı 2022-2023 tədris ili üzrə qəbula start verir.

ABİTURİYENTLƏRİN VƏ YUXARI SİNİF (V,VI,VII,VIII,IX,X) ŞAGİRDLƏRİNİN NƏZƏRİNƏ!

25 noyabr 2021-ci il tarixindən etibarən Azərbaycan Respublikası Prezidentinin müvafiq fərmanı ilə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin tabeliyində yaradılmış "Təhsil Tələbə Krediti Fondu"nun vəsaiti hesabına təhsil tələbə kreditlərinin verilməsi üçün elektron müraciətlərin qəbuluna başlanılmışdır.

Maqomayev Müslüm (Әbdülmüslüm) Mәһәmmәd oğlu

(18.09.1885, Vladiqafqaz  - 28.07.1937, Bakı)

Bәstәkar, dirijor, musiqi ictimai xadim. Azәrbaycanın әmәkdar incəsənət xadimi (1943).

1899-1904-cü illərdə Qori seminariyasında Üzeyir Hacıbəyli ilə birlikdə təhsil almış və dostluq etmişdir. Tәһsil illәrindә musiqiyә böyük maraq göstәrmiş, ilk әsәrlәrini yazmışdır.

1905-1911-ci illәrdә Şimali Qafqazda, Lәnkәranda müәllimlik etmişdir. 1911-ci ildә Bakıya köçmuş, müәllim, Azәrbaycan opera teatrında skripkaçı işlәmişdir. Hәmin vaxtdan mütәrәqqi mәdәniyyәt xadimlәrinin sırasında Azәrbaycan musiqili teatrının tәşәkkülü vә inkişafı uğrunda mubarizә aparmış, Üzeyir Hacıbəylinin әn yaxın silaһdaşı olmuşdur.

1912-ci ildәn ömrünün sonunadək opera tamaşalarına dirijorluq etmişdir.

M.Maqomayev “Şaһ İsmayıl” vә “Nәrgiz” operalarının, “Xoruz bəy” musiqi komediyasının, “Azərbaycan çöllərində” rapsodiyasının, “Radio marşı”, “Şәlalә” simfonik pyesinin, maһnı, rәqs, mars, fantaziya vә s. әsәrlәrin muәllifidir.

Azərbaycanda etnomusiqişünaslığın inkişafında mühüm xidmətləri olmuş, “Rast” muğamını, 300-dәn artıq Azәrbaycan xalq maһnı vә rәqslәrini nota salmış və işləmişdir. Ü.Hacıbəyli ilə birlikdə “Azərbaycan türk el nəğmələri” məcmuəsini (1927) tərtib etmişdir.