“MS Teams” və “Cisco Webex” təlimat sessiyaları

Koreya Respublikası Təhsil Nazirliyi yanında Beynəlxalq Təhsil üzrə Milli İnstitutu (BTMİ) 2022-ci il üçün xarici tələbələrə bakalavr pilləsi üzrə “Global Koreya Təqaüd Proqramı”nı elan etmişdir.

Violin ifaçılarının nəzərinə!

2021-ci il 4-5 noyabr tarixlərində Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası “ŞƏRQ VƏ QƏRB MUSİQİ MƏDƏNİYYƏTLƏRİNİN DİALOQU” mövzusunda beynəlxalq əyani/qiyabi elmi-praktiki konfrans keçirir.

4-5 ноября 2021 г. Бакинская Музыкальная Академия имени Узеира Гаджибейли проводит Международную научно-практическую очно/заочную конференцию «ДИАЛОГ МУЗЫКАЛЬНЫХ КУЛЬТУР ВОСТОКА И ЗАПАДА».

On November 4-5, 2021, the Baku Music Academy named after Uzeyir Hajibeyli is holding the International scientific-practical full-time / correspondence conference "DIALOGUE OF MUSICAL CULTURES OF EAST AND WEST".

Bakı Musiqi Akademiyasının Tarix-nəzəriyyə fakültəsi “Vətən savaşında tarixi zəfər” mövzusuna həsr olunmuş sərbəst yazı işi müsabiqəsi elan edir!

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının 100-illiyinə həsr olunur

KONSERT

Bakı Musiqi Akademiyasının Tarix-nəzəriyyə fakültəsi “Videoçarxların yarışı” müsabiqəsini elan edir!

Leyla Ramiz qızı Zöhrabovanın “Azərbaycan xalq mahnılarının tədqiqi məsələləri” adlı elmlər doktorluq dissertasiyasının müdafiəsi

"Zəfər günü"

konsert

"JAZZERY VOİCES" silsiləsi çərçivəsində İrina Ebralidzenin iştirakilə ustad-dərsi (Gürcüstan) 1 noyabr 2021-ci il tarixində saat 13:00-da BMA-nın Q.Qarayev adına Konfrans salonunda keçiriləcəkdir.

1 oktyabr 2021-ci il

1 oktyabr, 2021-ci il tarixində Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının böyük zalında VIII Uluslararası “Muzik ve Dans Konqresinin” (VIII Beynəlxalq Musiqi və Rəqs” konqresi) açılış mərasimi keçirilmişdir.

1-3 oktyabr tarixlərini əhatə edəcək Konqresdə 9 fərqli ölkədən 200-dən çox iştirakçı yer alacaq. Bundan başqa 114 çıxış, 28 konsert və 3 rəsm sərgisi də məhz konqres çərçivəsində həyata keçiriləcək.

Konqresin konfransları Bakı Premium Park Oteldə, konsertlər isə Bakı Musiqi Akademiyası nəzdində Opera Studiyasının zalında gerçəkləşdiriləcək.

Beynəlxalq konqres Azərbaycan və Türkiyə himnlərinin səsləndirilməsi ilə başlanmışdır. Bundan sonra konqres iştirakçılarına Bakı Musiqi Akademiyasının 100 illik təntənəli yubileyinə həsr olunmuş videoçarx təqdim olunub.

Tədbirin davamında Konqresin rəhbəri, professor, Kürşad Gülbeyaz giriş sözü ilə çıxış edərək 3 gün ərzində keçiriləcək simpozium haqqında məlumat verib, Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının 100 illik yubileyi münasibətilə rektor, xalq artisti, professor Fərhad Bədəlbəyliyə təbriklərini çatdırmış və tədbir iştirakçılarına uğurlar diləmişdir. Belə ki, konqresin bu il məhz Bakıda keçirilməsinin xüsusi əhəmiyyətini vurğulayan Gülbeyaz konqres dəstəkçisi olan universitetlərin rəhbərlərinə öz təşəkkürünü bildirib.

Tədbirdə Bakı Musiqi Akademiyasının rektoru, xalq artisti, professor Fərhad Bədəlbəyli qonaqları salamlamış, konqresin əhəmiyyətindən, Türk dünyası və onun birliyindən, habelə, Azərbaycanın şanlı zəfərindən, bu zəfərdə öz dəstəyini əsirgəməyən qardaş ölkə ilə dost münasibətlərdən söz açıb.

Konqresdə Azərbaycan Milli konservatoriyasının elmi işlər üzrə prorektoru, professor Lalə Hüseynova, Bakı Xoreoqrafiya Akademiyasının rektoru vəzifəsini icra edən Xalq artisti Nailə Məmmədzadə, Muğla Sıtkı Koçman Universitetinin rektoru, professor, doktor Hüseyin Çiçek, Sakarya Universitetinin rektoru Fatih Savaşan, Qırğızıstan Ənənəvi Musiqi Fondunun prezidenti Adelya Karmaliyeva, o cümlədən, Antalya Kültür və Eğitim Vakfı Universitetin rektoru, professor Kamile Perçin Akgül, Azərbaycan Respublikasının Xalq artisti, rəqqasə, xoreoqraf-baletmeyster Roza Cəlilova və s. Kimi mötəbər şəxslər çıxış edərək konqresin keçirilməsində əməyi keçənlərə öz təşəkkürlərini bildirmiş, iştirakçılara uğurlar arzulamışlar. Bundan başqa Beynəlxaq simpoziumun digər ölkələrdən olan iştirakçıları video-formatda qoşularaq öz təbriklərini və ürək sözlərini çatdırmışlar.

Tədbirin sonunda “Solo oxuma və opera hazırlığı” kafedrasının baş müəllimi, Azərbaycan Respublikasının Əməkdar artisti, respublika və beynəlxalq müsabiqələr laureatı, vokalist   İlham Nəzərov, vokalist Tofiq Zeynalov, respublika və beynəlxalq müsabiqələr laureatı, pianoçu Nərgiz Kəngərlinin ifasında M. Maqomayevin “Azərbaycan, F. Bədəlbəylinin “Ave Maria”, o cümlədən, C. Hacıyevin “Ballada” əsərləri səsləndirilib.