İmanova Gülbacı Əliəkbər qızı

Kafedra müdiri, professor, Xalq artisti, əməkdar incəsənət xadimi, Prezident Mükafatçısı

Doğum yeri və tarixi: Azərbaycan, Bakı şəh., 1956.

Təhsil: O, 1980-cı ildə Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasını xor-dirijorluğu ixtisası üzrə bitirmişdir.

Pedaqoji fəaliyyətə elə həmin ildən A.Zeynalı ad. Bakı Musiqi Texnikumunda xor müəllimi kimi başlamışdır.

1989-cu ildə o, Bakı Musiqi Akademiyasının nəzdində Ş.Məmmədova ad. Opera studiyasına xormeyster vəzifəsinə qəbul olunmuşdur.

1994-cü ildən G.İmanova Bakı Musiqi Akademiyasının “Xor-dirijorluğu” kafedrasında ixtisası, eləcə də xor fənnlərinin tədrisi metodikasından dərs deyir, tələbə xoruna rəhbərlik edir.

1996-cı ildən müsabiqə yolu ilə baş müəllim, 2000-ci ildən isə dosent vəzifəsinə keçmişdir.

1996-cı ildən G.İmanova Azərbaycan Dövlət Xor Kapellasının bədii rəhbəri vəzifəsində çalışır. Gürcüstanda Beynəlxalq xor festivalında yüksək səviyyədə çıxış edərək “Fəxri fərmanla” təltif olunmuşdur.

Gülbacı İmanova 2000-ci ildə “Azərbaycan Respublikasının Əməkdar İncəsənət xadimi” fəxri adına layiq görülmüşdür. Həmin ildən G.İmanova Prezident mükafatçısıdır.

2001-ci ildə o, dosent elmi adına layiq görülmüşdür. 2003-cü ildən G.İmanova müsabiqə yolu ilə ilə professor vəzifəsinə keçib.

2005-ci ildə G.İmanova “Xalq artisti” Fəxri adına layiq görülmüşdür.

2008-ci ildə G.İmanova müsabiqə yolu ilə “xor-dirijorluğu” kafedrasının müdiri vəzifəsinə seçilmişdir.