Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası müəllim və tələbə heyətinin nəzərinə

ELAN

ORTA İXTİSAS MUSİQİ MƏKTƏB-STUDİYASINA MƏKTƏBƏQƏDƏR VƏ KİÇİK YAŞLI MƏKTƏBLİ UŞAQLARIN QƏBULU ÜÇÜN ÖDƏNİŞSİZ HAZIRLIQ KURSLARI TƏŞKİL EDİR

БАКИНСКАЯ МУЗЫКАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗУЕТ БЕСПЛАТНЫЕ ПОДГОТОВИТЕЛЬНЫЕ КУРСЫ ДЛЯ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО И МЛАДШЕГО ШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА ДЛЯ ПОСТУПЛЕНИЯ В СРЕДНЮЮ СПЕЦИАЛЬНУЮ МУЗЫКАЛЬНУЮ ШКОЛУ-СТУДИЮ

İxtisas imtahanının proqram tələbləri

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası aşağıdakı kafedralarda vakant yerləri tutmaq üçün müsabiqə elan edir

2022/2023-cü tədris ili üzrə SABAH qruplarının bakalavriat səviyyəsinə tələbə qəbulu açıq elan olunur.

“Bir Könüllü” Tələbələrin Əməkdaşlığı İctimai Birliyinin təşkilatçılığı ilə tələbələr üçün “WinterCamp 2023” qış düşərgəsi keçiriləcək.

"Klassik fortepiano sonata və romansların simfonik orkestr üçün orkestrləşdirmə" RESPUBLİKA MÜSABİQƏSİ

Bakı Musiqi Akademiyası, Erasmus Beynəlxalq mübadilə proqramı 2022-2023 tədris ili üzrə qəbula start verir.

ABİTURİYENTLƏRİN VƏ YUXARI SİNİF (V,VI,VII,VIII,IX,X) ŞAGİRDLƏRİNİN NƏZƏRİNƏ!

Ulu öndər Heydər Əliyevin anadan olmasının 100 – cü ildönümü münasibəti ilə musiqi məktəbləri, kollecləri və ali təhsil müəssisələri şagird və tələbələrinin IV müsabiqə

Ü.Hacıbəyli ad. BMA-ı 2023-cü ilin “Heydər Əliyev ili” elan edilməsi və ümummilli liderin 100 illik yubileyi ilə əlaqədar bəstəkar, Xalq artisti, professor Azər Dadaşovun əsərlərinin ən yaxşı ifası üzrə skripka ifaçılarının Respublika müsabiqəsini elan edir.

AUDITION

Baku Music Academy Tsinandali festival

3 March

“Tarix-nəzəriyyə” fakültəsi elan edir!

3 февраля в 19:00 в Русском Доме состоится концерт посвящённый дню молодёжи Азербайджана.

25 noyabr 2021-ci il tarixindən etibarən Azərbaycan Respublikası Prezidentinin müvafiq fərmanı ilə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin tabeliyində yaradılmış "Təhsil Tələbə Krediti Fondu"nun vəsaiti hesabına təhsil tələbə kreditlərinin verilməsi üçün elektron müraciətlərin qəbuluna başlanılmışdır.

20 yanvar  2023-cü il

20 Yanvar 2023-cü il tarixində Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının “Maestoso” tələbə klubu tərəfindən  online formatda  “Microsoft teams” proqramında 20 Yanvar faciəsinə həsr olunmuş “20 Yanvar- Qanlı gecə”  adlı anım tədbiri keçirildi.

Tədbirdə “Tarix-nəzəriyyə” fakültəsinin Musiqişünaslıq  ixtisası üzrə təhsil alan I kurs tələbələri Tərlan Çirapi  və Jalə Ağazadə  20 Yanvar  gecəsində  azadlıq uğrunda küçələrə çıxan silahsız dinc sakinlərə qarşı törədilmiş dəhşətli  cinayət hadisələrini tarixi faktlarla sadalayaraq, öz məruzələrini səsləndirdilər.  Daha sonra Bəstəkarlıq  ixtisası üzrə təhsil alan I kurs tələbəsi Həsən Bədəlzadə Azərbaycan Mədəniyyət və İncəsənət sahəsində  Qanlı 20 Yanvar faciəsinə həsr olunmuş  kifayət qədər əsərlərin yazılmasından və  Azərbaycan bəstəkarlarının ən mükəmməl musiqi əsərlərinə də sirayət etməsindən söhbət açaraq, məruzəsini davam etdirdi.

Müstəqil Azərbaycan Respublikasında yaşayan hər bir nizam-intizamlı gəncin ən vacib vəzifəsi tarixin qan yaddaşını unutmamaq və gələcək nəsillərə ötürməkdir. Bu baxımdan belə anım tədbirlərinin keçirilməsi gələcək nəsillərin tarixi hadisələri unutmaması, keçmişimizin xatırlanması üçün çox mühüm sənəddir.