Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası müəllim və tələbə heyətinin nəzərinə

ELAN

ORTA İXTİSAS MUSİQİ MƏKTƏB-STUDİYASINA MƏKTƏBƏQƏDƏR VƏ KİÇİK YAŞLI MƏKTƏBLİ UŞAQLARIN QƏBULU ÜÇÜN ÖDƏNİŞSİZ HAZIRLIQ KURSLARI TƏŞKİL EDİR

БАКИНСКАЯ МУЗЫКАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗУЕТ БЕСПЛАТНЫЕ ПОДГОТОВИТЕЛЬНЫЕ КУРСЫ ДЛЯ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО И МЛАДШЕГО ШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА ДЛЯ ПОСТУПЛЕНИЯ В СРЕДНЮЮ СПЕЦИАЛЬНУЮ МУЗЫКАЛЬНУЮ ШКОЛУ-СТУДИЮ

İxtisas imtahanının proqram tələbləri

Caneres, Vyana Beynəlxalq musiqi müsabiqəsi

2022/2023-cü tədris ili üzrə SABAH qruplarının bakalavriat səviyyəsinə tələbə qəbulu açıq elan olunur.

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası Gənc pianoçular arasında “Fikrət Əmirov 100” Respublika müsabiqəsi

Bakı Musiqi Akademiyasının Tarix-nəzəriyyə fakültəsi “Vətən savaşında tarixi zəfər” mövzusuna həsr olunmuş sərbəst yazı işi müsabiqəsi elan edir!

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası aşağıdakı kafedralarda vakant yerləri tutmaq üçün müsabiqə elan edir

"Klassik fortepiano sonata və romansların simfonik orkestr üçün orkestrləşdirmə" RESPUBLİKA MÜSABİQƏSİ

Bakı Musiqi Akademiyası, Erasmus Beynəlxalq mübadilə proqramı 2022-2023 tədris ili üzrə qəbula start verir.

ABİTURİYENTLƏRİN VƏ YUXARI SİNİF (V,VI,VII,VIII,IX,X) ŞAGİRDLƏRİNİN NƏZƏRİNƏ!

Ulu öndər Heydər Əliyevin anadan olmasının 100 – cü ildönümü münasibəti ilə musiqi məktəbləri, kollecləri və ali təhsil müəssisələri şagird və tələbələrinin IV müsabiqə

Ü.Hacıbəyli ad. BMA-ı 2023-cü ilin “Heydər Əliyev ili” elan edilməsi və ümummilli liderin 100 illik yubileyi ilə əlaqədar bəstəkar, Xalq artisti, professor Azər Dadaşovun əsərlərinin ən yaxşı ifası üzrə skripka ifaçılarının Respublika müsabiqəsini elan edir.

6-7 dekabr 2022-ci il tarixində “Ənənəvi və klassik dəyərlər multikultural mühitdə” (Onlayn və offlayn formatda) BEYNƏLXALQ FƏNLƏRARASI ELMİ- PRAKTİKİ KONFRANS KEÇİRİLƏCƏK

"Rusiya gənc ifaçıları"nın KONSERTİ

2 dekabr 2022-ci il
Saat:14:00
Böyük zal

Təcrübə və karyera şöbəsinin təşkilatçılığı ilə 1-15 dekabr 2022-ci il Ü.Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasında tədris olunan ixtisaslar üzrə (yuxarı sinif şagirdləri, abituriyent, ixtisasartırma, məsləhət və s.) açıq qapı və ustad dərsləri günləri keçiriləcəkdir.

Estoniya Musiqi və Teatr Akademiyasının audiovizual yaradıcısı və bəstəkarı Einike Leppik Erasmus proqramı çərçivəsində Üzeyir Hacıbəyli adına Baki Musiqi Akademiyasında müasir bəstəkarlıq və elektroakustik dizayn mövzusunda 6 dekabr saat 16:00-17:00, 7 dekabr saat 14:30-16:30, 8 dekabr saat 15:00, 9 dekabr saat 15:00-da ustadlıq dərsi keçəcəkdir.

25 noyabr 2021-ci il tarixindən etibarən Azərbaycan Respublikası Prezidentinin müvafiq fərmanı ilə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin tabeliyində yaradılmış "Təhsil Tələbə Krediti Fondu"nun vəsaiti hesabına təhsil tələbə kreditlərinin verilməsi üçün elektron müraciətlərin qəbuluna başlanılmışdır.

5 oktyabr 2022-ci il

5 oktyabr 2022-ci il tarixində Bakı Ekspo Mərkəzində VIII  Bakı Beynəlxalq Kitab Sərgisinin açılışı keçirildi. Sərgi çərçivəsində Azərbaycanın Əməkdar incəsənət xadimi, elmlər doktoru, professor, Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının (BMA) Orta ixtisas musiqi məktəb-studiyasının direktoru Tərlan Seyidovun tərtib etdiyi "Fərhad Bədəlbəylinin həyat və yaradıcılığı" və "Fərhad Bədəlbəyli.

Musiqiyə səyahət" kitablarının təqdimatı keçirildi. Nəşr olunan kitablar Fərhad Bədəlbəylinin və Məktəb-studiyasının çoxillik sıx yaradıcı əməkdaşlığının nəticəsidir.

Sözü gedən kitablar BMA-nın Orta ixtisas musiqi məktəb-studiyasında hazırlanmış və "Şərq-Qərb" nəşriyyatında çap olunmuşdur.

Qeyd edək ki, kitabların redaktorları Sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktorları Aytən İbrahimova, Sevda Məmmədova və məktəb-studiyanın müəllimi Elmira Mustafayevadır.

Sərginin "Üzeyir Hacıbəyli" təqdimat zonasında keçirilən tədbirdə professor Tərlan Seyidov qonaqları salamlayaraq, Fərhad Bədəlbəylinin həyat və yaradıcılığından bəhs olunan kitablar haqqında ümumi məlumat verdi. O, görkəmli pianoçu Fərhad Bədəlbəyliyə daima səhnələri fəth etməyi arzu etdi və tədbirə təşrif buyuran hər kəsə təşəkkürünü bildirdi.

Ardınca tədbirdə Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının Tədris işləri üzrə  prorektoru, Azərbaycanın Əməkdar müəllimi, pedaqogika üzrə fəlsəfə doktoru, professor Nərminə xanım Quliyeva, professor, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru Könül Hüseynova, kitabın redaktoru sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru Aytən İbrahimova, Ü.Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının "Humanitar fənnlər" kafedrasının müdiri, filologiya elmləri doktoru, professor Tərlan Quliyev və kitabın nəşr olunduğu "Şərq-Qərb" nəşriyyatının rəhbəri Sevil xanım İsmayılova da öz ürək sözləri ilə çıxış edərək, T.Seyidovun usanmaz yaradıcılığını yüksək qiymətləndirdilər.

Sonra F.Bədəlbəyli böyük zəhmətlə ərsəyə gələn kitabları təqdir edib, Tərlan müəllimə daim yazıb-yaratmağı arzulayaraq, bütün yaradıcı heyətə dərin təşəkkürünü bildirdi.

Qeyd edək ki, çıxışlararası rəngarəng konsert proqramı dinləyicilərə təqdim olundu.

Konsert proqramında  Ü.Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının tələbələri Zərrin Əliyeva,  Osman Mustafazadə, Humay Hacıyeva, Ərol Rzayevin ifasında Üzeyir Hacıbəylinin "Arazbarı", Dmitri Şostakoviçin "Zarafat", Qara Qarayevin "Qızların rəqsi" və klarnet ifaçısı Rüfət Məmmədov Bela Kovaçın "Macar variasiyaları" əsərlərini dinləyicilərə təqdim etdilər.

Sonda görüş iştirakçıları ilə xatirə şəkillər çəkdirildi.