“MUSİQİÇİLƏRİN PEDAQOJİ USTALIĞI” BİRİNCİ BEYNƏLXALQ MÜSABİQƏSİNİN NƏTİCƏLƏRİ (layihənin müəllifi – T.Seyidov).
Bakı, 1 – 30 iyun 2022 il.

ИТОГИ ПЕРВОГО МЕЖДУНАРОДНОГО КОНКУРСА "ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ МАСТЕРСТВО МУЗЫКАНТОВ" (автор проекта – Т.Сеидов).
Баку, 1 - 30 июня 2022 г.

“MUSİQİÇİLƏRİN PEDAQOJİ USTALIĞI” BİRİNCİ BEYNƏLXALQ FESTİVALIN NƏTİCƏLƏRİ (layihənin müəllifi – T.Seyidov).
Bakı, 1 – 30 iyun 2022 il.

ИТОГИ ПЕРВОГО МЕЖДУНАРОДНОГО ФЕСТИВАЛЯ "ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ МАСТЕРСТВО МУЗЫКАНТОВ" (автор проекта – Т.Сеидов).
Баку, 1 - 30 июня 2022 г.

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası müəllim və tələbə heyətinin nəzərinə

ELAN

ORTA İXTİSAS MUSİQİ MƏKTƏB-STUDİYASINA MƏKTƏBƏQƏDƏR VƏ KİÇİK YAŞLI MƏKTƏBLİ UŞAQLARIN QƏBULU ÜÇÜN ÖDƏNİŞSİZ HAZIRLIQ KURSLARI TƏŞKİL EDİR

БАКИНСКАЯ МУЗЫКАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗУЕТ БЕСПЛАТНЫЕ ПОДГОТОВИТЕЛЬНЫЕ КУРСЫ ДЛЯ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО И МЛАДШЕГО ШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА ДЛЯ ПОСТУПЛЕНИЯ В СРЕДНЮЮ СПЕЦИАЛЬНУЮ МУЗЫКАЛЬНУЮ ШКОЛУ-СТУДИЮ

İxtisas imtahanının proqram tələbləri

Koreya Respublikası Təhsil Nazirliyi yanında Beynəlxalq Təhsil üzrə Milli İnstitutu (BTMİ) 2022-ci il üçün xarici tələbələrə bakalavr pilləsi üzrə “Global Koreya Təqaüd Proqramı”nı elan etmişdir.

2022/2023-cü tədris ili üzrə SABAH qruplarının bakalavriat səviyyəsinə tələbə qəbulu açıq elan olunur.

1 iyun 2022-ci il tarixindən etibarən Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasında Yaz İmtahan Sessiyası başlanacaqdır.

Bakı Musiqi Akademiyasının Tarix-nəzəriyyə fakültəsi “Vətən savaşında tarixi zəfər” mövzusuna həsr olunmuş sərbəst yazı işi müsabiqəsi elan edir!

Britaniya Şurası Yaradıcı Prodüserlər (Creative Producers) proqramı üçün açıq müsabiqə elan edib.

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası aşağıdakı kafedralarda vakant yerləri tutmaq üçün müsabiqə elan edir

"Klassik fortepiano sonata və romansların simfonik orkestr üçün orkestrləşdirmə" RESPUBLİKA MÜSABİQƏSİ

Bakı Musiqi Akademiyası, Erasmus Beynəlxalq mübadilə proqramı 2022-2023 tədris ili üzrə qəbula start verir.

ABİTURİYENTLƏRİN VƏ YUXARI SİNİF (V,VI,VII,VIII,IX,X) ŞAGİRDLƏRİNİN NƏZƏRİNƏ!

BAKI MUSİQİ AKADEMİYASININ MAGİSTRATURASINA QƏBUL EDİLMİŞ BAKALAVRLAR 14 iyul-25 iyul 2022 il TARİXİNƏDƏK QEYDİYYAT ÜÇÜN AŞAĞIDAKILARI ETMƏLİDİR

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası Gənc pianoçular arasında “Fikrət Əmirov 100” Respublika müsabiqəsi

25 noyabr 2021-ci il tarixindən etibarən Azərbaycan Respublikası Prezidentinin müvafiq fərmanı ilə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin tabeliyində yaradılmış "Təhsil Tələbə Krediti Fondu"nun vəsaiti hesabına təhsil tələbə kreditlərinin verilməsi üçün elektron müraciətlərin qəbuluna başlanılmışdır.

1 dekabr 2021-ci il

1 dekabr 2021-ci il tarixində Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasında Azərbaycan Respublikasının Xalq artisti, Əməkdar incəsənət xadimi, BMA-nın professoru, "Humay" milli mükafatı laureatı, bəstəkar Azər Dadaşavun 75 illik yubileyi çərçivəsində konsert keçirildi.

BMA-nın "Musiqi tarixi" kafedrasının müdiri, Azərbaycan Respublikasının Əməkdar müəllimi, Sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru, professor Ülviyyə İmanova giriş sözü ilə çıxış edib, Azər Dadaşovun zəngin yaradıcılıq  irsinə nəzər saldı və onu yubiley münasibətilə təbrik edərək, yeni yaradıcılıq uğurları arzu etdi.

Sonra Azər Dadaşovun əsərlərindən ibarət konsert proqramına yer verildi.

Konsertdə  Violin və fortepiano üçün “Adagietto və skertsino” (İfa edirlər: Zərrin Əliyeva (violin) və Arzu Səfərova (fortepiano), Çello və fortepiano üçün “Xocalı ağrısı” (İfa edir: Orxan Hüseynov (çello) fortepianoda müşayiət edir: Arzu Səfərova, “Şükürlər olsun sənə” -Ariya-dua -sözləri müəllifindir, “Kim Allahı sevər”- Qəsidə (sözləri Məhəmməd Füzulinindir) İfa edir: BMA-nın 4-cü kurs tələbəsi Ruslan Persan. Müşayiət edir: Larisa Zairbekova), Fortepiano üçün prelüd və fuqa (İfa edir: BMA-nın müəllimi, Beynəlxalq müsabiqələr laureatı Nergiz Kəngərli), “Gilavar”- “Yuxu” filmindən mahnı ( İfa edir: Ərəstun Quliyev, Müşayiət edir: bəstəkar Azər Dadaşov), Azər Dadaşovun Fortepiano üçün “Lirik pyeslər” silsiləsinin obrazlı-emosional məzmunu və ifaçılıq məsələləri (Çıxış edir: BMA-nın fortepiano kafedrasının və orta ixtisas musiqi məktəb-studiyasının müəllimi, pianoçu-bəstəkar Nuranə Zeynalova), Fortepiano üçün “Lirik pyeslər” silsiləsindən “Həmd-səna”, “Nur içində”, “Əzizinəm”, “Kadensiya” (çıxış edir: BMA-nın orta ixtisas musiqi məktəb-studiyasının  müəllimi Nuranə Zeynalova,

“Lirik pyeslər” silsiləsindən “Zəriflik”, “Gilavar”, “Sevgi ilə” (İfa edir: Beynəlxalq Müsabiqələr laureatı, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru, AMK nəzdində Musiqi Kollecinin FBK sədri Ülviyyə Kazımova) əsəsrləri səsləndirildi.

Bəstəkar Azər Dadaşovun 75 illik yubileyinə həsr olunmuş konsert tamaşaçıların zövqünü oxşayaraq, gurultulu alqışlarla sona çatdı.