6 may 2022-ci il

FHN-in Akademiyasında ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 99-cu ildönümünə həsr olunmuş VII elmi-texniki konfrans keçirilmişdir.

06 may 2022 – ci il tarixində  Fövqəladə  Hallar  Nazirliyinin Akademiyasında  professor – müəllim  heyətinin  iştirakı  ilə  ümummilli  Lider  Heydər  Əliyevin  anadan olmasının  99 – cu il dönümünə  həsr  olunmuş  “Fövqəladə  hallarla  mübarizənin  aktual  problemləri”  mövzusunda  VII  elmi – texniki konfrans  keçirilib. Konfransda  bir  çox  ali təhsil  müəssisələrinin  nümayəndələri  və  Üzeyir Hacıbəyli  adına  Bakı  Musiqi Akademiyasından  Mülki  Müdafiə  qərargahının  rəisi  Səlimova  Səidə iştirak etmişdir.

Əvvəlcə, Akademiyanın həyətində ulu öndər Heydər Əliyevin xatirəsinə ucaldılmış abidənin önünə gül dəstələri qoyulub, Ümummilli Liderin əziz xatirəsi ehtiramla yad edilib. Sonra konfrans iştirakçıları Akademiyada fəaliyyət göstərən Heydər Əliyev Mərkəzi, ali təhsil müəssisəsinin 10 illik fəaliyyətini əks etdirən Muzey ilə tanış olublar.

Dövlət  Himninin  səsləndirlməsi  ilə  başlanan  konfransı  giriş  sözü ilə açan  FHN  Akademiyasının  rəisi  general -  mayor  Baba  Salayev ümummilli liderimiz  Heydər  Əliyevin  “Təhsil millətin gələcəyidir”  fikrini  sitat  gətirərək qeyd  edib  ki,  Ulu  Öndər  hakimiyyətdə  olduğu  bütün  dövrlərdə  elm  və təhsilin  inkişafını  xüsusi  diqqətdə  saxlayaraq  cəmiyyətin  bütün  sahələrində yüksək  ixtisaslı  kadrların  yetişdirilməsinə  nail  olub. Bu  gün  də  ölkəmizin qarşısında  duran  strateji  vəzifələrdən  biri  insan  kapitalının  inkişafı,  hər  bir şəxsin  müasir bilik  və  bacarıqlara  yiyələnməsinin  təmin  edilməsidir.   Akademiyanın  rəisi  xüsusilə  vurğulayıb  ki, Ümummilli  Liderin  müdrik siyasətinin  layiqli  davamçısı  olan   dövlət  başçısı  cənab  Prezident  İlham Əliyev  tərəfindən  ölkəmizdə  elmin  inkişafına  böyük  diqqət  və  qayğı göstərilir.

Konfrans  sonra  plenar  iclasla davam etdi. İclası  FHN  Akademiyasının   rəisi, general – mayor  Baba Salayev  bildirdi və  sözü  tədbirdə  iştirak  edən  məruzəçilərə verdi. Tədbirin bu hissəsində Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının İdarəetmə Sistemləri İnstitutunun icraçı direktoru professor Əminağa Sadıqov, Bakı Ali Neft Məktəbinin “Proseslərin avtomatlaşdırılması mühəndisliyi” kafedrasının dosenti texnika üzrə fəlsəfə doktoru Leyla Muradxanlı, FHN Akademiyasının “Təbiət və fundamental fənlər” kafedrasının professoru Xalid Həsənov və həmin kafedranın müəllimi Elvira Qurbanova, Akademiyanın “Həyat fəaliyyətinin təhlükəsizliyi ixtisas fənləri” kafedrasının baş müəllimi leytenant Maya Qurbanova məruzələrlə çıxış ediblər.

Daha sonra konfrans ayrı – ayrılıqda 3  bölmə olaraq, bölmə iclasları  ilə davam edib.Bölmələrin iclaslarında Fövqəladə  Hallar Nazirliyinin  Akademiyasının  və ölkənin bir sıra ali məktəblərinin nümayəndələri müxtəlif mövzular üzrə məruzələrlə  çıxışlar etmiş  və  dinləyicilar  tərəfindən  maraqla  qarşılanmışdır.

Tədbirin  sonunda  fərqlənən  konfrans  iştirakçıları o cümlədən,  Bakı  Musiqi Akademiyasının  Mülki Müdafiə Qərargahının rəisi Səidə Səlimova Fövqəladə  Hallar  Nazirliyinin  Akademiyasının fəxri  fərmanı  ilə  təltif  olunublar.