Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası müəllim və tələbə heyətinin nəzərinə

ELAN

ORTA İXTİSAS MUSİQİ MƏKTƏB-STUDİYASINA MƏKTƏBƏQƏDƏR VƏ KİÇİK YAŞLI MƏKTƏBLİ UŞAQLARIN QƏBULU ÜÇÜN ÖDƏNİŞSİZ HAZIRLIQ KURSLARI TƏŞKİL EDİR

БАКИНСКАЯ МУЗЫКАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗУЕТ БЕСПЛАТНЫЕ ПОДГОТОВИТЕЛЬНЫЕ КУРСЫ ДЛЯ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО И МЛАДШЕГО ШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА ДЛЯ ПОСТУПЛЕНИЯ В СРЕДНЮЮ СПЕЦИАЛЬНУЮ МУЗЫКАЛЬНУЮ ШКОЛУ-СТУДИЮ

İxtisas imtahanının proqram tələbləri

Ceyhun Allahverdiyevin illik yubileyinə həsr olunmuş konsert
Ü.Hacıbəyli adına Azərbaycan Dövlət Simfonik Orkestri

7 oktyabr 2022-ci il
Saat:19:00

2022/2023-cü tədris ili üzrə SABAH qruplarının bakalavriat səviyyəsinə tələbə qəbulu açıq elan olunur.

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası Gənc pianoçular arasında “Fikrət Əmirov 100” Respublika müsabiqəsi

Bakı Musiqi Akademiyasının Tarix-nəzəriyyə fakültəsi “Vətən savaşında tarixi zəfər” mövzusuna həsr olunmuş sərbəst yazı işi müsabiqəsi elan edir!

XI Международная научно-практическая конференция «ИСКУССТВО И ХУДОЖЕСТВЕННОЕ ОБРАЗОВАНИЕ В КОНТЕКСТЕ МЕЖКУЛЬТУРНОГО ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ»
21 октября 2022 г.

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası aşağıdakı kafedralarda vakant yerləri tutmaq üçün müsabiqə elan edir

"Klassik fortepiano sonata və romansların simfonik orkestr üçün orkestrləşdirmə" RESPUBLİKA MÜSABİQƏSİ

Bakı Musiqi Akademiyası, Erasmus Beynəlxalq mübadilə proqramı 2022-2023 tədris ili üzrə qəbula start verir.

ABİTURİYENTLƏRİN VƏ YUXARI SİNİF (V,VI,VII,VIII,IX,X) ŞAGİRDLƏRİNİN NƏZƏRİNƏ!

Bakı Musiqi Akademiyasının bakalavr ixtisaslarına qəbul edilənlər 02 sentyabrdan 12 sentyabr 2022-ci il tarixə qədər Təhsil Nazirliyinin portal.edu.az saytında qeydiyyatdan keçmək üçün tələb olunan sənədləri skan edib yerləşdirməlidir.

Международная студенческая научно-практическая конференция «МУЗЫКАЛЬНЫЙ ФОЛЬКЛОР В ИССЛЕДОВАНИЯХ МОЛОДЫХ УЧЕНЫХ»
18–20 октября 2022 г.

Tərlan Quliyevin 60-illiyinə həsr olunmuş "Sevgi ilə keçən ömür" adlı Yubiley tədbiri keçiriləcəkdir.

6 oktyabr 2022-ci il
Saat:12:00

Amil Əkbər oğlu Əsgərovun “Naxçıvanda ənənəvi müsiqi ifaçılığı sənətinin xüsusiyyətləri” mövzusunda elmlər doktorluq dissertasiyasının elmi seminarı

25 noyabr 2021-ci il tarixindən etibarən Azərbaycan Respublikası Prezidentinin müvafiq fərmanı ilə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin tabeliyində yaradılmış "Təhsil Tələbə Krediti Fondu"nun vəsaiti hesabına təhsil tələbə kreditlərinin verilməsi üçün elektron müraciətlərin qəbuluna başlanılmışdır.

20 sentyabr 2022-ci il

20 sentyabr 2022-ci il tarixində Mədəniyyət Nazirliyinin və Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının təşkilatçılığı ilə Üzeyir Hacıbəyli XIV Beynəlxalq Musiqi Festivalı və "Şuşa ili" çərçivəsində Şərqin Konservatoriyası sayılan Şuşa şəhərində konsert keçirildi.

Öncə Üzeyir Hacıbəylinin, Xan qızı Natəvanın, Bülbülün güllələnmiş heykəllərinin qarşısına tər çiçəklər düzüldü və  Vətən uğrunda canlarından keçmiş şəhidlərimizin xatirəsi bir dəqiqəlik sükutla yad edildi.

Sonra Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Şuşa şəhərindəki xüsusi nümayəndəsi Aydın Kərimov bütün qonaqları salamlayaraq, qala-şəhərdə bu kimi möhtəşəm tədbirlərin keçirilməsinin qürurverici olduğunu vurğuladı və konserti açıq elan etdi.

Dahi bəstəkar Üzeyir Hacıbəylinin heykəli önündə keçirilən konsertə  öncə bədii rəhbər və baş dirijor Ağaverdi Paşayevin rəhbərliyi ilə Azərbaycan Xalq Çalğı Alətləri orkestrinin ifasında Üzeyir Hacıbəylinin "Koroğlu" operası ilə başlanıldı. Ardınca solist tanınmış tarzən Saib Paşazadənin ifasında   S.Ələsgərovun Tar və orkestr üçün 2 saylı konsert, Niyazinin "Qaytağı", solist görkəmli pianoçu, Azərbaycan və SSRİ-nin Xalq artisti, Ü.Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının rektoru, professor Fərhad Bədəlbəylinin ifasında F.Əmirov- Ə.Nəzirovanın piano və orkestr üçün Ərəb mövzuları əsasında konserti səsləndirildi.

Şuşada keçirilən parlaq konsert dinləyicilərin böyük marağına səbəb olaraq, gurultulu alqış sədaları altında başa çatdı.

Qeyd edək ki, konsertdə qonaq qismində Azərbaycan SSR-in Xalq artisti, Azərbaycanın Rusiyadakı fövqəladə və səlahiyyətli səfiri Polad Bülbüloğlu, tanınmış pianoçu Murad Adıgözəlzadə və bir çox incəsənət nümayəndələri iştirak edirdilər.