“MUSİQİÇİLƏRİN PEDAQOJİ USTALIĞI” BEYNƏLXALQ FESTİVAL-MÜSABİQƏ

«ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ МАСТЕРСТВО МУЗЫКАНТОВ» МЕЖДУНАРОДНЫЙ ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС

"PEDAGOGICAL SKILLS OF MUSICIANS" INTERNATIONAL FESTIVAL-COMPETITION

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası müəllim və tələbə heyətinin nəzərinə

ELAN

ORTA İXTİSAS MUSİQİ MƏKTƏB-STUDİYASINA MƏKTƏBƏQƏDƏR VƏ KİÇİK YAŞLI MƏKTƏBLİ UŞAQLARIN QƏBULU ÜÇÜN ÖDƏNİŞSİZ HAZIRLIQ KURSLARI TƏŞKİL EDİR

БАКИНСКАЯ МУЗЫКАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗУЕТ БЕСПЛАТНЫЕ ПОДГОТОВИТЕЛЬНЫЕ КУРСЫ ДЛЯ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО И МЛАДШЕГО ШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА ДЛЯ ПОСТУПЛЕНИЯ В СРЕДНЮЮ СПЕЦИАЛЬНУЮ МУЗЫКАЛЬНУЮ ШКОЛУ-СТУДИЮ

İxtisas imtahanının proqram tələbləri

Koreya Respublikası Təhsil Nazirliyi yanında Beynəlxalq Təhsil üzrə Milli İnstitutu (BTMİ) 2022-ci il üçün xarici tələbələrə bakalavr pilləsi üzrə “Global Koreya Təqaüd Proqramı”nı elan etmişdir.

Violin ifaçılarının nəzərinə!

Bakı Musiqi Akademiyasının Tarix-nəzəriyyə fakültəsi “Videoçarxların yarışı” müsabiqəsini elan edir!

Bakı Musiqi Akademiyasının Tarix-nəzəriyyə fakültəsi “Vətən savaşında tarixi zəfər” mövzusuna həsr olunmuş sərbəst yazı işi müsabiqəsi elan edir!

Britaniya Şurası Yaradıcı Prodüserlər (Creative Producers) proqramı üçün açıq müsabiqə elan edib.

Ü.Hacıbəyli ad. BMA-nın kollektivi professor Əliyeva Elmira Mirzə Ağa qızının vəfatı ilə əlaqədar dərin hüznlə başsağlığı verir.

25 noyabr 2021-ci il tarixindən etibarən Azərbaycan Respublikası Prezidentinin müvafiq fərmanı ilə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin tabeliyində yaradılmış "Təhsil Tələbə Krediti Fondu"nun vəsaiti hesabına təhsil tələbə kreditlərinin verilməsi üçün elektron müraciətlərin qəbuluna başlanılmışdır.

11 yanvar 2022 –ci il

Ü.Hacıbəyli adına BMA-nın “Şifahi ənənəli Azərbaycan professional musiqisi və onun yeni istiqamətlərinin tədqiqi: Orqanologiya və akustika” elmi tədqiqat laboratoriyasının aparıcı elmi işçisi, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru, dosent  Ruqiyyə Süleymanovanın “Azərbaycan Musiqi Mədəniyyətinin inkişafında Şəfiqə Axundovanın rolu” mövzusunda onlayn qaydada seminarı keçirildi.

Məruzəçi R. Süleymanova öz çıxışında Azərbaycanın Xalq artisti, sevimli bəstəkar Şəfiqə Axundovanın özünəməxsus üslubundan söhbət açdı. O, qeyd etdi ki, bəstəkarın musiqi irsi araşdırılaraq, onun müxtəlif janrlara əsaslanan yaradıcılığı milli və klassik üslub baxımından sistemləşdirilib tədqiq edilir. Məruzəçi, xüsusilə bəstəkarın yaradıcılığında özünəməxsus yer tutan “Gəlin qayası” operası, simfonik orkestr üçün yazılmış musiqi lövhələri, mahnı bəstələri, dram teatr tamaşalarına, “Ev bizim sirr bizim” musiqili komediyasına bəstələdiyi musiqilər və digər instrumental əsərləri haqqında ətraflı məlumat verdi. Seminarda Azərbaycanın Xalq artistləri Rübabə Muradovanın ifasında “Nədən oldu, Elmira Rəhimovanın ifasında “Sənin nəğmən” və bəstəkarın digər mahnıları maraqla dinlənildi.

Məruzəçinin xahişi ilə elmi laboratoriyanın əməkdaşı Xalq artisti, dosent Zümrüd Məmmədova canlı ifa nümayiş etdirərək, sözləri Xurşidbanu Natəvana aid olan, Şəfiqə Axundovanın “Neyçün gəlməz” mahnısını ifa etdi.

Seminarın sonunda elmi tədqiqat laboratoriyasının müdiri, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru, dosent Nuridə İsmayılzadə dəyərli fikir və mülahizələrini bildirərək, məruzəçini təbrik etdi. Böyük elmi işçi Zeynal İsayev,  aparıcı elmi işçi, bəstəkar  Rüfət Ramazanov, Xalq artisti,dosent Zümrüd Məmmədova və başqaları mövzu ilə əlaqədar maraqlı faktlarla bölüşərək fikir mübadiləsi apardılar.

Nazlı Mustafayeva, elmi işçi