Zarif Karimova - "Khojaly" for flute and piano (self-composed)

Milli Musiqi və Qlobal Mədəniyyət Cəmiyyəti Azərbaycan-Amerika Musiqi Fondu ilə birgə 15 Yanvar, 2021 il tarixində Hacıbəyli adına Beynəlxalq bəstəkarlar müsabiqəsi elan edir.

“MS Teams” və “Cisco Webex” təlimat sessiyaları

IV Международный Конкурс юных исполнителей оркестровых инструментов имени Евгения Микеладзе

IV Международный Конкурс молодых вокалистов имени Н.Андгуладзе

"İçərişəhər" Dövlət Tarixi-Memarlıq Qoruğu 2021-ci ildə keçiriləcək "Yeni başlanğıc. Yeni baxış. Yeni şəhər" mövzusunda müsabiqə elan edir.

2021-ci il 22 fevral tarixində Azərbaycan Respublikası Mədəniyyət Nazirliyi tərəfindən Bakı Xoreoqrafiya Akademiyası tərəfindən "Xoreoqrafiya sənəti: Mövcud Problemlər, Müasir istiqamətlər və İnkişaf Perspektivləri" mövzusunda Beynəlxalq Elmi-Praktiki onlayn Konfrans keçiriləcəkdir.

2021-ci il 11-12 mart tarixlərində Azərbaycan Dövlət Mədəniyyət və İncəsənət Universiteti ölkəmizin II Qarabağ müharibəsində əldə etdiyi parlaq qələbəyə həsr olunmuş “Qarabağ Azərbaycandır!” adlı “Mədəniyyət: Problemlər və Perspektivlər” Doktorant və gənc tədqiqatçıların XV Beynəlxalq elmi Konfransını keçirir.

2021-ci il 1-28 mart tarixlərində keçiriləcək
"D-competition" adlı Beynəlxalq müsabiqədə iştirak etmək üçün qəbul başlandı. Ətraflı məlumat üçün aşağıdakı linkə daxil olun:

2021-ci il 28-30 may tarixlərində İspaniyanın Barselona şəhərində Rus klasssik musiqisinin "Русская Альборада" adlı gənc ifaçıların VI Beynəlxalq müsabiqəsi keçiriləcəkdir.

16 fevral 2021-ci il

"Mugam Aləmi" beynəlxalq festivallar çərçivəsində elmi simpoziumlar

16 fevral 2021-ci ildə Ü.Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının “Şifahi ənənəli Azərbaycan  professional musiqisi və onun yeni istiqamətlərinin tədqiqi: Orqanologiya və Akustika” elmi-tədqiqat laboratoriyasının elmi işçisi Nərminə Hüseynovanın “Muğam aləmi” Beynəlxalq Festivallar çərçivəsində elmi simpoziumlar” adlı Zoom proqramı ilə onlayn seminarı keçirildi.

Muğam digər janrlarla yanaşı, Şərq xalqlarının milli mənəvi dəyərlərinin, tarixi və mədəni əlaqələrinin qorunub saxlanılmasında və inkişafında müstəsna rol oynayır.

Nərminə Hüseynova öz çıxışında qədim şərqin musiqi janrlarından olan muğamın dünya musiqi mədəniyyətində öyrənilməsinin ən mühüm obyekti kimi daim tədqiqatçıların diqqətində olduğunu qeyd edərək bildirdi ki, müasir zaman daxilində muğamın araşdırılıb, təhlil edilib, öyrənilməsində Azərbaycan musiqi xadimləri  yeni perspektivlər və reallıqlar və böyük imkanlar  açır. Məhz UNESCO-nun qərarı ilə (2003-cü il) keçirilən  və Azərbaycan Respublikasının birinci vitse-prezidenti, UNESCO və İSESCO-nun xoşməramlı səfiri Mehriban xanım Əliyeva muğamın inkişafında Azərbaycan xalqının musiqi mədəniyyətini əhəmiyyətli dərəcədə zənginləşdirdi.

Məruzəçi “Muğam aləmi” Beynəlxalq Festivalının hər iki ildən bir  mart ayında, Heydər Əliyev Fondu, Azərbaycan Mədəniyyət və Turizm Nazirliyi və Azərbaycan Bəstəkarlar İttifaqının rəhbərliyi ilə  keçirildiyini qeyd etdi. İlk Festival 2009-cu il, 18-25 martda Bakı şəhərində keçirilib.  “Muğam aləmi” Beynəlxalq Festivallarının əsas məqsədi muğam sənəti ilə yanaşı, muğamın təhsili, tədrisi, eləcə də ifaçılıq sənətinin öyrənilməsi, gənc muğam ifaçılarının yetişməsi, eyni zamanda xalqlar arasında  beynəlxalq mədəni inteqrasiyanın genişlənməsi məsələləri festival proqramı çərçivəsində bu günə qədər uğurla həyata keçirilir. Məhz “Muğam aləmi” Beynəlxalq Festivallar çərçivəsində keçirilən elmi simpoziumlar dünya alimlərinin mədəniyyət sahəsindəki elmi əməkdaşlıqlarının əyani sübutu oldu. Muğamla bağlı elmi simpoziumlarda təqdim olunan mövzular dünyanın aparıcı musiqişünaslarının diqqət mərkəzində olduğunu bir daha təsdiq etdi. Bu da muğamın bütün şərq xalqları üçün muğamın sərhədlərinin olmadığını düşünməyə əsas verir. Azərbaycan Respublikasının birinci vitse-prezidenti, UNESCO və İSESCO-nun xoşməramlı səfiri Mehriban xanım Əliyeva çoxsaylı çıxışlarında: “Muğam qədim köklərə, milli ləyaqətə, duyğulara, emisional daxili sərvətə, mərhəmət və kamilliyə aparan bir amildir” xüsusilə qeyd edir. Məruzəçi seminar boyu mövzu ilə bağlı çoxlu sayda musiqi materiallarından istifadə edərək slayd şəklində əməkdaşlara təqdim etdi.

Seminarda elmi-tədqiqat laboratoriyasının əməkdaşları iştirak edirdilər. Sonda laboratoriyanın müdiri, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru, dosent Nuridə İsmayılzadə, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru, professor Arif Əsədullayev, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru, aparıcı elmi işçi İmina Əliyeva, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru, aparıcı elmi işçi Nərminə Bayraməlibəyli, aparıcı elmi işçi, dosent Ariz Abduləliyev, aparıcı elmi işçi, bəstəkar Rüfət Ramazanov seminar haqda öz ürək sözlərini söylədilər.  Suallar isə məruzəçi tərəfindən cavablandırıldı.

Əli Əliyev, böyük elmi işçi