“MUSİQİÇİLƏRİN PEDAQOJİ USTALIĞI” BEYNƏLXALQ FESTİVAL-MÜSABİQƏ

«ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ МАСТЕРСТВО МУЗЫКАНТОВ» МЕЖДУНАРОДНЫЙ ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС

"PEDAGOGICAL SKILLS OF MUSICIANS" INTERNATIONAL FESTIVAL-COMPETITION

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası müəllim və tələbə heyətinin nəzərinə

ELAN

ORTA İXTİSAS MUSİQİ MƏKTƏB-STUDİYASINA MƏKTƏBƏQƏDƏR VƏ KİÇİK YAŞLI MƏKTƏBLİ UŞAQLARIN QƏBULU ÜÇÜN ÖDƏNİŞSİZ HAZIRLIQ KURSLARI TƏŞKİL EDİR

БАКИНСКАЯ МУЗЫКАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗУЕТ БЕСПЛАТНЫЕ ПОДГОТОВИТЕЛЬНЫЕ КУРСЫ ДЛЯ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО И МЛАДШЕГО ШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА ДЛЯ ПОСТУПЛЕНИЯ В СРЕДНЮЮ СПЕЦИАЛЬНУЮ МУЗЫКАЛЬНУЮ ШКОЛУ-СТУДИЮ

İxtisas imtahanının proqram tələbləri

Koreya Respublikası Təhsil Nazirliyi yanında Beynəlxalq Təhsil üzrə Milli İnstitutu (BTMİ) 2022-ci il üçün xarici tələbələrə bakalavr pilləsi üzrə “Global Koreya Təqaüd Proqramı”nı elan etmişdir.

May 03 - June 10

1st IAFM Cologne International Piano Competition 2022

2022/2023-cü tədris ili üzrə SABAH qruplarının bakalavriat səviyyəsinə tələbə qəbulu açıq elan olunur.

1 iyun 2022-ci il tarixindən etibarən Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasında Yaz İmtahan Sessiyası başlanacaqdır.

Bakı Musiqi Akademiyasının Tarix-nəzəriyyə fakültəsi “Vətən savaşında tarixi zəfər” mövzusuna həsr olunmuş sərbəst yazı işi müsabiqəsi elan edir!

Britaniya Şurası Yaradıcı Prodüserlər (Creative Producers) proqramı üçün açıq müsabiqə elan edib.

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası aşağıdakı kafedralarda vakant yerləri tutmaq üçün müsabiqə elan edir

27 May saat 19:30 Heydər Əliyev Sarayında İkinci Qarabağ Müharibəsi Döyüşçülərinin ifasında "Zəfər Tarixi" adlı Musiqili Bədii Gecə.

Bakı Musiqi Akademiyası, Erasmus Beynəlxalq mübadilə proqramı 2022-2023 tədris ili üzrə qəbula start verir.

“Şuşa, sən azadsan!” adlı XV beynəlxalq elmi konfrans

Aygül Şahmirzə qızı Əhmədovanın “Azərbaycanın Qarabağ bölgəsinin əmək mahnıları: tipologiya və semantikası” mövzusunda 6213.01 – “Musiqi sənəti” ixtisasında sənətşünaslıq elm sahəsi üzrə fəlsəfə doktorluq dissertasiyasının müdafiəsi

ABİTURİYENTLƏRİN VƏ YUXARI SİNİF (V,VI,VII,VIII,IX,X) ŞAGİRDLƏRİNİN NƏZƏRİNƏ!

"Gənclərə dəstək" layihəsi təqdim edir:
"Günümüzün gəncləri" Zərrin Əliyeva (violin),
Orxan Hüseynov (violonçel)

26 may 2022-ci il
Saat:19:00

Тариель Айдын оглу Мамедов

Тема встречи: Введение в электронную этномузыкологию

23-24 мая  16:00
Онлайн формат (Zoom)

25 noyabr 2021-ci il tarixindən etibarən Azərbaycan Respublikası Prezidentinin müvafiq fərmanı ilə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin tabeliyində yaradılmış "Təhsil Tələbə Krediti Fondu"nun vəsaiti hesabına təhsil tələbə kreditlərinin verilməsi üçün elektron müraciətlərin qəbuluna başlanılmışdır.

Adıgözәlov Vasif Zülfüqar oğlu

(28.07.1935, Bakı - 15.09.2006, Bakı)

Bəstəkar, pianoçu, pedaqoq, musiqi-ictimai xadim, professor (1989).

Azərbaycanın Əməkdar incəsənət xadimi (1973), Xalq Artisti (1988), Dövlət Mükafatı laureatı (1990). “Şöhrət” və “İstiqlal” ordeni ilə təltif olunmuşdur.

1953-1959-cu illərdə Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasında iki ixtisas üzrə: bəstəkarlıq üzrə (Qara Qarayevin sinfi), fortepiano üzrə (Simuzər Quliyevanın sinfi) təhsil alıb.

1958-ci ildən Radio və Televiziya Komitəsində musiqi redaktoru, M.Maqomayev adına Dövlət Filarmoniyasının bədii rəhbəri, A.Zeynallı adına Bakı Musiqi məktəbinin direktoru və s. vəzifələrdə çalışmışdır. 1972-ci ildən Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasında müəllim kimi fəaliyyət göstərib. Ü.Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasında “Xor dirijorluğu” kafedrasının müdiri olmuşdur. Azərbaycan Bəstəkarlar İttifaqının üzvü, İdarə heyətinin birinci katibi olmuşdur (1990-2016).

Vasif Adıgözəlov “Ölülər”, “Natəvan” operalarının, “Hacı Qara” (həmmüəllifi R.Mustafayev), “Nənəmin şahlıq quşu”, “Boşanaq - evlənərik”, “Lənət şeytana” musiqili komediyalarının, “Odlar yurdu”, “Qarabağ şikəstəsi”, “Çanaqqala - 1915”, “Qəm karvanı” oratoriyalarının, “Novruzum”, “Təntənəli” kantatalarının, 4 simfoniya, 6 instrumental konsertin, kamera-instrumental musiqinin, kino-teatr musiqisinin, romans və mahnıların müəllifidir.