Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası müəllim və tələbə heyətinin nəzərinə

ELAN

ORTA İXTİSAS MUSİQİ MƏKTƏB-STUDİYASINA MƏKTƏBƏQƏDƏR VƏ KİÇİK YAŞLI MƏKTƏBLİ UŞAQLARIN QƏBULU ÜÇÜN ÖDƏNİŞSİZ HAZIRLIQ KURSLARI TƏŞKİL EDİR

БАКИНСКАЯ МУЗЫКАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗУЕТ БЕСПЛАТНЫЕ ПОДГОТОВИТЕЛЬНЫЕ КУРСЫ ДЛЯ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО И МЛАДШЕГО ШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА ДЛЯ ПОСТУПЛЕНИЯ В СРЕДНЮЮ СПЕЦИАЛЬНУЮ МУЗЫКАЛЬНУЮ ШКОЛУ-СТУДИЮ

İxtisas imtahanının proqram tələbləri

Ceyhun Allahverdiyevin illik yubileyinə həsr olunmuş konsert
Ü.Hacıbəyli adına Azərbaycan Dövlət Simfonik Orkestri

7 oktyabr 2022-ci il
Saat:19:00

2022/2023-cü tədris ili üzrə SABAH qruplarının bakalavriat səviyyəsinə tələbə qəbulu açıq elan olunur.

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası Gənc pianoçular arasında “Fikrət Əmirov 100” Respublika müsabiqəsi

Bakı Musiqi Akademiyasının Tarix-nəzəriyyə fakültəsi “Vətən savaşında tarixi zəfər” mövzusuna həsr olunmuş sərbəst yazı işi müsabiqəsi elan edir!

XI Международная научно-практическая конференция «ИСКУССТВО И ХУДОЖЕСТВЕННОЕ ОБРАЗОВАНИЕ В КОНТЕКСТЕ МЕЖКУЛЬТУРНОГО ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ»
21 октября 2022 г.

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası aşağıdakı kafedralarda vakant yerləri tutmaq üçün müsabiqə elan edir

"Klassik fortepiano sonata və romansların simfonik orkestr üçün orkestrləşdirmə" RESPUBLİKA MÜSABİQƏSİ

Bakı Musiqi Akademiyası, Erasmus Beynəlxalq mübadilə proqramı 2022-2023 tədris ili üzrə qəbula start verir.

ABİTURİYENTLƏRİN VƏ YUXARI SİNİF (V,VI,VII,VIII,IX,X) ŞAGİRDLƏRİNİN NƏZƏRİNƏ!

Bakı Musiqi Akademiyasının bakalavr ixtisaslarına qəbul edilənlər 02 sentyabrdan 12 sentyabr 2022-ci il tarixə qədər Təhsil Nazirliyinin portal.edu.az saytında qeydiyyatdan keçmək üçün tələb olunan sənədləri skan edib yerləşdirməlidir.

Международная студенческая научно-практическая конференция «МУЗЫКАЛЬНЫЙ ФОЛЬКЛОР В ИССЛЕДОВАНИЯХ МОЛОДЫХ УЧЕНЫХ»
18–20 октября 2022 г.

Tərlan Quliyevin 60-illiyinə həsr olunmuş "Sevgi ilə keçən ömür" adlı Yubiley tədbiri keçiriləcəkdir.

6 oktyabr 2022-ci il
Saat:12:00

Amil Əkbər oğlu Əsgərovun “Naxçıvanda ənənəvi müsiqi ifaçılığı sənətinin xüsusiyyətləri” mövzusunda elmlər doktorluq dissertasiyasının elmi seminarı

25 noyabr 2021-ci il tarixindən etibarən Azərbaycan Respublikası Prezidentinin müvafiq fərmanı ilə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin tabeliyində yaradılmış "Təhsil Tələbə Krediti Fondu"nun vəsaiti hesabına təhsil tələbə kreditlərinin verilməsi üçün elektron müraciətlərin qəbuluna başlanılmışdır.

22 sentyabr 2022-ci il

Dahi bəstəkarımız Ü.Hacıbəylinin 137-ci ildönümünə həsr olunmuş Dəyirmi masa təşkil edildi.

Ü.Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının Q.Qarayev adına zalında 2022-ci il 22 sentyabr tarixində “Şifahi ənənəli Azərbaycan professional musiqisi və onun yeni istiqamətlərinin tədqiqi :Orqanologiya və Akustika” elmi-tədqiqat laboratoriyasının təşkilatçılığı ilə “Üzeyir Hacıbəylinin ölməz irsi” mövzusunda Dəyirmi masa keçirilmişdir.

Tədbir Vətən müharibəsində şəhid olan əsgərlərimizin xatirəsini yad etməklə bir dəqiqəlik sükutla açıq elan olundu. Ardından Azərbaycanın dövlət himni səsləndirildi.

BMA-nın elm və yaradıcılıq işləri üzrə prorektoru,  Əməkdar incəsənət xadimi, fəlsəfə elmləri doktoru, professor  G.Abdullazadə iştirakçıları salamlayaraq özünün fəaliyyəti dövründə Ü.Hacıbəyli irsinin qorunması istiqamətində gördüyü işlər haqqında maraqlı faktları iştirakçıların nəzərinə çatdırdı. 2005-ci ildə yaradılmış komissiyanın tərkibində olarkən Ü.Hacıbəyliyə məxsus küliyyatına aid olan əlyazmalarının böyük çətinliklə toplanaraq dahi bəstəkarın ev muzeyinə təhvil verilməsi və əldə olunmuş arxiv materiallarının siyahısı ilə iştirakçıları tanış etdi. G.Abdullazadənin çıxışından sonra Ü.Hacıbəyliyə həsr olunmuş videoçarx nümayiş olundu. Dahi bəstəkarın həyat və yaradıcılıq yolunu xronoloji şəkildə təsvir edən videoçarx “Koroğlu” operasının Üvertürası sədaları altında təqdim edildi.

Çıxış edən elmi-tədqiqat laboratoriyasının müdiri, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru , dosent N.İsmayılzadə görkəmli bəstəkarın yaradıcılığı boyu qarşılaşdığı çətinliklərdən bəhs edərək maraqlı faktları açıqladı.Ölkənin ağır zamanlardan keçdiyi dövrdə də bəstəkara olunan təzyiqlərə baxmayaraq, yaradıcı mühitin formalaşması və inkişafında göstərdiyi xidmətlərindən bəhs etdi.

Daha sonra elmi-tədqiqat laboratoriyasının baş elmi işçisi, Xalq artisti, professor  tarzən  Ramiz Quliyev Ü.Hacıbəylinin xidmətləri haqqında,onun yüksək nüfuzu, xalqımızın mədəni irsinə bəxş etdiyi çoxsaylı inciləri haqqında söz açdı. Elmi laboratoriyanın digər baş elmi işçisi, Əməkdar incəsənət xadimi,sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru,  professor A.Əsədullayev çıxışında “Ü.Hacıbəyli və muğam” mövzusuna toxunaraq muğamlarımızın nota yazılmasının vacibliyini diqqətə çatdırdı.

Daha sonra elmi laboratoriyanın baş elmi işçisi sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru, dosent M.Qafarova öz müəllimlərinin bəstəkar haqqında olan xatirələrindən danışdı. Xüsusilə, görkəmli bəstəkarlarımızdan olan S.Ələsgərov və H.Xanməmmədovla Üzeyir bəyin müəllim-tələbə münasibətləri haqqında söz açdı.

Tədqiqatçı-alim R.Bəhmənli bəstəkarın özünün əsərlərində milli musiqinin tətbiqi və xalq rəqsləri işləmələrinin yaranmasında  Ü.Hacıbəylinin rolu haqqında fikirlərini iştirakçıların diqqətinə çatdırdı.

Dəyirmi masa iştirakçılarının hər biri  Üzeyir bəyə Allahdan rəhmət diləyərək, yüksək səviyyədə və səmimi abu-havada təşkil olunmuş tədbirə görə elmi-tədqiqat laboratoriyasının rəhbərliyinə minnətdarlıqlarını bildirdilər.

Elmi tədqiqat laboratoriyasının elmi işçisi

İlahə Qismət