“MUSİQİÇİLƏRİN PEDAQOJİ USTALIĞI” BEYNƏLXALQ FESTİVAL-MÜSABİQƏ

«ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ МАСТЕРСТВО МУЗЫКАНТОВ» МЕЖДУНАРОДНЫЙ ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС

"PEDAGOGICAL SKILLS OF MUSICIANS" INTERNATIONAL FESTIVAL-COMPETITION

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası müəllim və tələbə heyətinin nəzərinə

ELAN

ORTA İXTİSAS MUSİQİ MƏKTƏB-STUDİYASINA MƏKTƏBƏQƏDƏR VƏ KİÇİK YAŞLI MƏKTƏBLİ UŞAQLARIN QƏBULU ÜÇÜN ÖDƏNİŞSİZ HAZIRLIQ KURSLARI TƏŞKİL EDİR

БАКИНСКАЯ МУЗЫКАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗУЕТ БЕСПЛАТНЫЕ ПОДГОТОВИТЕЛЬНЫЕ КУРСЫ ДЛЯ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО И МЛАДШЕГО ШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА ДЛЯ ПОСТУПЛЕНИЯ В СРЕДНЮЮ СПЕЦИАЛЬНУЮ МУЗЫКАЛЬНУЮ ШКОЛУ-СТУДИЮ

İxtisas imtahanının proqram tələbləri

Koreya Respublikası Təhsil Nazirliyi yanında Beynəlxalq Təhsil üzrə Milli İnstitutu (BTMİ) 2022-ci il üçün xarici tələbələrə bakalavr pilləsi üzrə “Global Koreya Təqaüd Proqramı”nı elan etmişdir.

May 03 - June 10

1st IAFM Cologne International Piano Competition 2022

2022/2023-cü tədris ili üzrə SABAH qruplarının bakalavriat səviyyəsinə tələbə qəbulu açıq elan olunur.

Bakı Musiqi Akademiyasının Tarix-nəzəriyyə fakültəsi “Vətən savaşında tarixi zəfər” mövzusuna həsr olunmuş sərbəst yazı işi müsabiqəsi elan edir!

Britaniya Şurası Yaradıcı Prodüserlər (Creative Producers) proqramı üçün açıq müsabiqə elan edib.

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası aşağıdakı kafedralarda vakant yerləri tutmaq üçün müsabiqə elan edir

27 May saat 19:30 Heydər Əliyev Sarayında İkinci Qarabağ Müharibəsi Döyüşçülərinin ifasında "Zəfər Tarixi" adlı Musiqili Bədii Gecə.

Bakı Musiqi Akademiyası, Erasmus Beynəlxalq mübadilə proqramı 2022-2023 tədris ili üzrə qəbula start verir.

“Şuşa, sən azadsan!” adlı XV beynəlxalq elmi konfrans

Aygül Şahmirzə qızı Əhmədovanın “Azərbaycanın Qarabağ bölgəsinin əmək mahnıları: tipologiya və semantikası” mövzusunda 6213.01 – “Musiqi sənəti” ixtisasında sənətşünaslıq elm sahəsi üzrə fəlsəfə doktorluq dissertasiyasının müdafiəsi

Görkəmli musiqiçisi, violin ifaçısı və dirijor Dmitri Sitkovetski (Böyük Britaniya) tərəfindən ustad dərsləri keçiriləcəkdir.

"Gənclərə dəstək" layihəsi təqdim edir:
"Günümüzün gəncləri" Zərrin Əliyeva (violin),
Orxan Hüseynov (violonçel)

26 may 2022-ci il
Saat:19:00

ABİTURİYENTLƏRİN VƏ YUXARI SİNİF (V,VI,VII,VIII,IX,X) ŞAGİRDLƏRİNİN NƏZƏRİNƏ!

"Fortepiano, orqan və klavesin" kafedrası 28 may Respublika gününə həsr olunmuş KONSERT

18 may 2022-ci il
Saat:14:00

25 noyabr 2021-ci il tarixindən etibarən Azərbaycan Respublikası Prezidentinin müvafiq fərmanı ilə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin tabeliyində yaradılmış "Təhsil Tələbə Krediti Fondu"nun vəsaiti hesabına təhsil tələbə kreditlərinin verilməsi üçün elektron müraciətlərin qəbuluna başlanılmışdır.

13  may 2022-ci il

13 may 2022-ci il tarixində Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasında BMA-nın "Humanitar fənnlər kafedrası"nın müdiri, Filalogiya elmləri doktoru, professor Tərlan Quliyevin "Əruz vəzni və musiqi" adlı mühazirəsi dinlənildi.

Professor mühazirəsi zamanı əruz vəzninin xüsusiyyətlərini xarakterizə edən cizgilərdən bəhs etdi. Eyni zamanda T.Quliyev vəznin Azərbaycan muğamları və Azərbaycan dili ilə qarşılıqlı əlaqələrindən söhbət açaraq, bildirdi ki, əruz vəzninin Azərbaycan poeziyasında bütövlükdə 12 bəhri işlənir və bizim qəzəliyyat bu bəhrlərdə yazılıb. Eyni zamanda Azərbaycan muğamları qəzəllərə söykəndiyinə görə bəstəkarlar, xanəndələr əruz mütləq vəzninin bilməli və musiqi bəstələyən zaman, öz ifaları zamanı əruz vəzninin tələblərinə riayət etməli olduqlarını qeyd etdi.

T.Quliyev: "Məsələn, ustad xanəndə Hacıbaba Hüseynov öz ifasında əruzun, qəzəlin tələblərinə demək olar ki, tam şəkildə riayət etmişdir. Çox təəssüf ki, bir çox bəstəkarların əsərlərində, xanəndələrin ifasında əruzun tələblərinə əməl olunmur. Onlar vəznin xüsusiyyətlərini nəzərə almadan muğam ifa edirlər. Ona görə də şairlər, bəstəkarlar, xanəndələr mütləq əruzu bilməli, öyrənməlidirlər.

Bunun üçün də Bakı Musiqi Akadeniyasının magistratura şöbəsində biz bu fənni tədris edirik, onun sirrlərini gənc bəstəkarlara, musiqişünaslara öyrədirik".

Professor Tərlan Quliyevin məruzəsini böyük maraqla dinləyən auditoriya, belə mühazirələrin davamlı olmasını arzu etdilər.