Məlikova Məryəm Xanlar qızı

Dosent

Doğum yeri və tarixi: Azərbaycan, Bakı şəh, 7.02.1957.

Təhsil: Bülbül adına orta ixtisas musiqi məktəbi (1964-1975), Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasında "Fortepiano” ixtisası (1975-1980).

Pedaqoji fəaliyyəti: A.Zeynallı adına Musiqi Kollecində müəllim (1977), Bakı Musiqi Akademiyasında “Ümumi fortepiano” kafedrasında müəllim (1993), dosent (2010).

Elmi fəaliyyəti: Bir sıra elmi məqalələrin, iki metodik tövsiyyənin, iki dərs vəsaitinin müəllifidir. “Fortepiano dueti” (Q.Qarayevin və A.Məlikovun əsərlərinin iki fortepiano üçün işləmələri) dərs vəsaitini xüsusi qeyd etmək lazımdır.

Журнал «Harmoniya» статья «О выразительном исполнении на фортепиано». 2009 год.

Jurnal «Muasir mədəniyyətşunaslig» статья «О музыкальных способностях и их развитии». 2010 год.

Jurnal «Konservatoriya» статья «О пианистическом искусстве Гюльша Аннагиевой». 2010 год.

Jurnal «Elmi xəbərlər research papers» — Dillər Universiteti, статья «Специфика возрастного развития в фортепианном обучении». 2011 год.

Konfransının materialları «Ümumi fortepiano» kafedrasının dosenti «Ференц Лист — музыкант-просветитель». 2011 год.

«Elnara Dadaşeva və İlham Abdullayevin fortepiano üçün seçilmiş əsərlərinin motodik təhlili». Metodiki vəsait. 2013 год .

«Fortepiano dueti» fənni üzrə Üz. Hacıbəyli adına BMA-nın tələbələr üçün dərs vəsaiti. 2014 год.

«Fortepiano üçün seçilmiş əsərlərin təhlili» Dərs vəsaiti. 2014 год.

«Ümumi fortepiano» sinfi üçün Azərbacan bəstəkarlarının seçilmiş əsərləri». Metodiki vəsait. 2017 год.

«Raxmaninovun fortepiano üçün «Elegiya» pyesenin ifaçılıg təhlili». Metodiki vəsait. 2019 год.

«Raxmaninovun fortepiano üçün seçilmiş ifaçılıg təhlili». Metodiki vəsait. 2020 год.