Əliyeva Dilşad Hacı qızı

Dosent

Doğum yeri və tarixi: Azərbaycan, Bakı şəhəri, 29.01.1961.

Təhsil: A. Zeynallı adına Bakı musiqi “fortepiano”şöbəsi (1976-1980), Ü.Hacıbəyli adına ADK- nın „Fortepiano“ ıxtisası. (1980-1985).

Pedaqoji fəaliyyəti: BMA-ın „Xalq çalğı alətləri“kafedrasında konsertmeyster (1993), „Ümumi fortepiano“ kafedrasında müəllim (2001),baş müəllim (2005), dosent (2014)

Elmi fəaliyyəti: E.Dadaşova və İ.Zeynalovun yeni yazılmış əsərlərinin ifaçılıq təhlilini aparmışdır.
    Dərs və metodik vəsaıtlərin, proqram və məqalələrin, metodik tövsiyyələrin müəllifidir. Bir sıra Respublika elmi- praktiki konfransların iştirakçısı olmuşdur.