18-20 oktyabr 2022-ci il

18-20 Oktyabr 2022-ci il tarixində N.Q.Jiqanov adına Kazan Dövlət Konservatoriyasının  Tələbə Elmi birliyinin təşkilatçılığı ilə «МУЗЫКАЛЬНЫЙ ФОЛЬКЛОР В ИССЛЕДОВАНИЯХ МОЛОДЫХ УЧЕНЫХ» mövzusunda Benəlxalq  tələbə Elmi-praktiki Konfransı keçirildi.

Belə bir təşəbbüskar və səmərəli təcrübə mübadiləsi yaradıcı gənclərdə daim stimul formalaşdırır.  Milli irsin qorunmasında böyük əhəmiyyət  kəsb edən konfransda Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının “Tarix-nəzəriyyə” fakültəsinin  tələbələri də iştirak etdi.  Həmin tələbələr  təqdirəlayiq məruzələrlə çıxış etmiş, onlara verilən sualları rəvan şəkildə cavablandırdılar.

Секция 6   НАЦИОНАЛЬНАЯ СПЕЦИФИКА МУЗЫКАЛЬНОГО ЯЗЫКА В ТВОРЧЕСТВЕ ОТЕЧЕСТВЕННЫХ И ЗАРУБЕЖНЫХ КОМПОЗИТОРОВ

• Musiqişünaslıq ixtisasının III kurs tələbəsi Gülnür Kazımzadə “Азербайджанская народная песня «Галанын дибинде» в творчестве русских композиторов” - elmi rəhbər: Musiqi tarixi kafedrasının dosenti, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru İ. Pazıçeva
    • Musiqişünaslıq ixtisasının IV kurs tələbəsi Ulduz Əliyeva  “Восток сквозь призму минимализмa” -   elmi rəhbər:  Musiqi tarixi kafedrasının professoru, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru Z. Dadaşzadə
    • Musiqişünaslıq ixtisasının IV kurs tələbəsi Fidan Əliyarzadə “Ашыгсайагы в творчестве азербайджанских композиторов” - elmi rəhbər: Musiqi tarixi kafedrasının dosenti, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru İ. Pazıçeva
    • Xor-dirijorluq ixtisasının II kurs tələbəsi Baxşəliyeva Narınc “Золтан Кодай «Венгерский Псалом»” elmi rəhbər: Dirijorluq kafedrasının professoru, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru L. Məmmədova

Секция 5  ТРАДИЦИОННАЯ МУЗЫКА В ПОЛИЭТНИЧЕСКОМ КОНТЕКСТЕ

• Bəstəkarlıq ixtisasının III kurs tələbəsi Məmmədzadə Fatimə- “Композиторы – собиратели и исследователи музыкального фольклора” – elmi rəhbər: Bəstəkarlıq kafedrasının dosenti, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru A. Məmmədova.