“MUSİQİÇİLƏRİN PEDAQOJİ USTALIĞI” BİRİNCİ BEYNƏLXALQ MÜSABİQƏSİNİN NƏTİCƏLƏRİ (layihənin müəllifi – T.Seyidov).
Bakı, 1 – 30 iyun 2022 il.

ИТОГИ ПЕРВОГО МЕЖДУНАРОДНОГО КОНКУРСА "ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ МАСТЕРСТВО МУЗЫКАНТОВ" (автор проекта – Т.Сеидов).
Баку, 1 - 30 июня 2022 г.

“MUSİQİÇİLƏRİN PEDAQOJİ USTALIĞI” BİRİNCİ BEYNƏLXALQ FESTİVALIN NƏTİCƏLƏRİ (layihənin müəllifi – T.Seyidov).
Bakı, 1 – 30 iyun 2022 il.

ИТОГИ ПЕРВОГО МЕЖДУНАРОДНОГО ФЕСТИВАЛЯ "ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ МАСТЕРСТВО МУЗЫКАНТОВ" (автор проекта – Т.Сеидов).
Баку, 1 - 30 июня 2022 г.

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası müəllim və tələbə heyətinin nəzərinə

ELAN

ORTA İXTİSAS MUSİQİ MƏKTƏB-STUDİYASINA MƏKTƏBƏQƏDƏR VƏ KİÇİK YAŞLI MƏKTƏBLİ UŞAQLARIN QƏBULU ÜÇÜN ÖDƏNİŞSİZ HAZIRLIQ KURSLARI TƏŞKİL EDİR

БАКИНСКАЯ МУЗЫКАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗУЕТ БЕСПЛАТНЫЕ ПОДГОТОВИТЕЛЬНЫЕ КУРСЫ ДЛЯ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО И МЛАДШЕГО ШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА ДЛЯ ПОСТУПЛЕНИЯ В СРЕДНЮЮ СПЕЦИАЛЬНУЮ МУЗЫКАЛЬНУЮ ШКОЛУ-СТУДИЮ

İxtisas imtahanının proqram tələbləri

Koreya Respublikası Təhsil Nazirliyi yanında Beynəlxalq Təhsil üzrə Milli İnstitutu (BTMİ) 2022-ci il üçün xarici tələbələrə bakalavr pilləsi üzrə “Global Koreya Təqaüd Proqramı”nı elan etmişdir.

2022/2023-cü tədris ili üzrə SABAH qruplarının bakalavriat səviyyəsinə tələbə qəbulu açıq elan olunur.

1 iyun 2022-ci il tarixindən etibarən Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasında Yaz İmtahan Sessiyası başlanacaqdır.

Bakı Musiqi Akademiyasının Tarix-nəzəriyyə fakültəsi “Vətən savaşında tarixi zəfər” mövzusuna həsr olunmuş sərbəst yazı işi müsabiqəsi elan edir!

Britaniya Şurası Yaradıcı Prodüserlər (Creative Producers) proqramı üçün açıq müsabiqə elan edib.

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası aşağıdakı kafedralarda vakant yerləri tutmaq üçün müsabiqə elan edir

"Klassik fortepiano sonata və romansların simfonik orkestr üçün orkestrləşdirmə" RESPUBLİKA MÜSABİQƏSİ

Bakı Musiqi Akademiyası, Erasmus Beynəlxalq mübadilə proqramı 2022-2023 tədris ili üzrə qəbula start verir.

ABİTURİYENTLƏRİN VƏ YUXARI SİNİF (V,VI,VII,VIII,IX,X) ŞAGİRDLƏRİNİN NƏZƏRİNƏ!

BAKI MUSİQİ AKADEMİYASININ MAGİSTRATURASINA QƏBUL EDİLMİŞ BAKALAVRLAR 14 iyul-25 iyul 2022 il TARİXİNƏDƏK QEYDİYYAT ÜÇÜN AŞAĞIDAKILARI ETMƏLİDİR

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası Gənc pianoçular arasında “Fikrət Əmirov 100” Respublika müsabiqəsi

25 noyabr 2021-ci il tarixindən etibarən Azərbaycan Respublikası Prezidentinin müvafiq fərmanı ilə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin tabeliyində yaradılmış "Təhsil Tələbə Krediti Fondu"nun vəsaiti hesabına təhsil tələbə kreditlərinin verilməsi üçün elektron müraciətlərin qəbuluna başlanılmışdır.

8 İyul 2022-ci il

8 iyul 2022-ci il tarixində Bakıda Rus Evində Ailə, Sevgi və Sədaqət Gününə həsr olunmuş təntənəli tədbir keçirilmişdir.

Tədbir çərçivəsində bayram konserti keçirilib və 25 ildən artıq nikahda olan 12 cütlük “Sevgi və sədaqətə görə” medalları ilə təltif edilib.

Tədbir Rusiya Federasiyasının Azərbaycandakı səfirliyinin, Bakıdakı Rus Evinin, Rus Pravoslav Kilsəsinin Bakı-Azərbaycan yeparxiyasının, Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının dəstəyi ilə təşkil olunub.

Tədbirin musiqi proqramını Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının baş müəllimi, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru Alyona İnyakina hazırlayıb. O, Vəfa Məmmədova ilə birgə tədbirin aparıcısı kimi də çıxış edilib.

Konsert proqramında Azərbaycan Respublikasının Əməkdar Artisti, Moskva Helikon Operasının solisti Elnarə Məmmədova, beynəlxalq müsabiqələr laureatı Nəriman Əliyev (Sankt-Peterburq), Azərbaycanın əməkdar artisti Anton Ferştandt, M.Maqomayev adına Azərbaycan Dövlət Akademik Filarmoniyasının solisti Fərhad Ələkbərov, BMA-nın konsertmeysteri Dilarə Kərimova, BMA-nın baş müəllimi Alyona İnyakina, BMA-nın Məktəb-studiyasının məzunu Teymur Kazımov, BMA-nın tələbəsi Aysel Hüseynzadə, beynəlxalq müsabiqələr laureatı Kamilla İmanova çıxış ediblər.

Onların ifasında Sergey Raxmaninovun “Здесь хорошо”, Vladimir Vlasovun “Фонтану Бахчисарайского дворца” Pyotr Çaykovskinin “Я люблю Вас” Lenskinin ariozosu, Cuzeppe Verdinin Raymond Paulsun “Миллион алых роз”, Gennadiy Qladkovun “Trubadurun Serenadası”, Nino Rota “A Time for us”, Tixon Xrennikovun “Что так сердце растревожено”, Rodolfo Falvo “Dicintello vuje”, Tofiq Quliyevin “Sevgilim”, Frederic Lounun. “İstədiyim rəqs”, Bert Kempfertin “Strangers in the night”, Eduard Kolmanovskinin “Я люблю тебя, жизнь”, Müslüm Maqomayevin “Mavi əbədiyyət” və “Azərbaycan” kompozisiyaları səsləndirilmişdir.

“Rossotrudniçestvo”nun Azərbaycandakı nümayəndəliyinin rəhbəri İrek Zinnurov mükafatlandırma mərasimindəki çıxışında hər kəsə öz həyat yoldaşını tapmağı və onunla xoşbəxt həyat sürməyi arzulayıb.

Mükafatlandırılanlar arasında Azərbaycan Respublikasının xalq artisti, general-mayor Yusif Axundzadə, M.Maqomaev adına  Azərbaycan Dövlət Akademik Filarmoniyasının direktor müəvini Afət Mikayılov, Müqəddəs Arxangel Mixail Kilsəsinin keşişi Andrey Bezotosnıy olmuşdur.

Mükafatları Rus Evinin rəhbəri İrek Zinnurov, Bakı Yeparxiya Administrasiyasının katibi ata Aleksiy, Rusiya Federasiyasının Azərbaycandakı səfirliyinin nümayəndəsi Pavel Kuznetsov, Tatarıstan Respublikasının Azərbaycandakı daimi nümayəndəsi Murad Qadılşin və Müqəddəs Arxangel Mixail Kilsəsinin rektoru Ata Mefodiy təqdim ediblər.

Təntənəli tədbirin sonunda “Rus Evi”nin səhnəsində Kristina Əfəndiyevanın dirijorluğu ilə Arxangel Mikail kilsəsinin xoru çıxış edib.