“MUSİQİÇİLƏRİN PEDAQOJİ USTALIĞI” BİRİNCİ BEYNƏLXALQ MÜSABİQƏSİNİN NƏTİCƏLƏRİ (layihənin müəllifi – T.Seyidov).
Bakı, 1 – 30 iyun 2022 il.

ИТОГИ ПЕРВОГО МЕЖДУНАРОДНОГО КОНКУРСА "ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ МАСТЕРСТВО МУЗЫКАНТОВ" (автор проекта – Т.Сеидов).
Баку, 1 - 30 июня 2022 г.

“MUSİQİÇİLƏRİN PEDAQOJİ USTALIĞI” BİRİNCİ BEYNƏLXALQ FESTİVALIN NƏTİCƏLƏRİ (layihənin müəllifi – T.Seyidov).
Bakı, 1 – 30 iyun 2022 il.

ИТОГИ ПЕРВОГО МЕЖДУНАРОДНОГО ФЕСТИВАЛЯ "ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ МАСТЕРСТВО МУЗЫКАНТОВ" (автор проекта – Т.Сеидов).
Баку, 1 - 30 июня 2022 г.

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası müəllim və tələbə heyətinin nəzərinə

ELAN

ORTA İXTİSAS MUSİQİ MƏKTƏB-STUDİYASINA MƏKTƏBƏQƏDƏR VƏ KİÇİK YAŞLI MƏKTƏBLİ UŞAQLARIN QƏBULU ÜÇÜN ÖDƏNİŞSİZ HAZIRLIQ KURSLARI TƏŞKİL EDİR

БАКИНСКАЯ МУЗЫКАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗУЕТ БЕСПЛАТНЫЕ ПОДГОТОВИТЕЛЬНЫЕ КУРСЫ ДЛЯ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО И МЛАДШЕГО ШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА ДЛЯ ПОСТУПЛЕНИЯ В СРЕДНЮЮ СПЕЦИАЛЬНУЮ МУЗЫКАЛЬНУЮ ШКОЛУ-СТУДИЮ

İxtisas imtahanının proqram tələbləri

Koreya Respublikası Təhsil Nazirliyi yanında Beynəlxalq Təhsil üzrə Milli İnstitutu (BTMİ) 2022-ci il üçün xarici tələbələrə bakalavr pilləsi üzrə “Global Koreya Təqaüd Proqramı”nı elan etmişdir.

2022/2023-cü tədris ili üzrə SABAH qruplarının bakalavriat səviyyəsinə tələbə qəbulu açıq elan olunur.

1 iyun 2022-ci il tarixindən etibarən Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasında Yaz İmtahan Sessiyası başlanacaqdır.

Bakı Musiqi Akademiyasının Tarix-nəzəriyyə fakültəsi “Vətən savaşında tarixi zəfər” mövzusuna həsr olunmuş sərbəst yazı işi müsabiqəsi elan edir!

Britaniya Şurası Yaradıcı Prodüserlər (Creative Producers) proqramı üçün açıq müsabiqə elan edib.

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası aşağıdakı kafedralarda vakant yerləri tutmaq üçün müsabiqə elan edir

"Klassik fortepiano sonata və romansların simfonik orkestr üçün orkestrləşdirmə" RESPUBLİKA MÜSABİQƏSİ

Bakı Musiqi Akademiyası, Erasmus Beynəlxalq mübadilə proqramı 2022-2023 tədris ili üzrə qəbula start verir.

ABİTURİYENTLƏRİN VƏ YUXARI SİNİF (V,VI,VII,VIII,IX,X) ŞAGİRDLƏRİNİN NƏZƏRİNƏ!

BAKI MUSİQİ AKADEMİYASININ MAGİSTRATURASINA QƏBUL EDİLMİŞ BAKALAVRLAR 14 iyul-25 iyul 2022 il TARİXİNƏDƏK QEYDİYYAT ÜÇÜN AŞAĞIDAKILARI ETMƏLİDİR

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası Gənc pianoçular arasında “Fikrət Əmirov 100” Respublika müsabiqəsi

25 noyabr 2021-ci il tarixindən etibarən Azərbaycan Respublikası Prezidentinin müvafiq fərmanı ilə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin tabeliyində yaradılmış "Təhsil Tələbə Krediti Fondu"nun vəsaiti hesabına təhsil tələbə kreditlərinin verilməsi üçün elektron müraciətlərin qəbuluna başlanılmışdır.

Qarayev Qara Әbülfәz oğlu

(5.02.1918, Bakı - 13.05.1982, Bakı)

Bәstәkar, pedaqoq, musiqi-iсtimai xadim, professor.

Azәrbaycanın xalq artisti (1958), SSRİ xalq artisti (1959), Azәrbaycan EA akademiki (1959), SSRİ Dövlәt Mükafatı (1946, 1948), M.F.Axundov adına Respublika Mükafatı (1965) vә Lenin (1967) mükafatı laureatı. Sosialist Əməyi Qəhrəmanı, Lenin, Oktyabr İnqilabı və Qırmızı Əmək Bayrağı ordenləri ilə təltif olunmuşdur.

1935-1938-ci illәrdә Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasında bәstәkarlıq üzrə təhsil almış, 1938-ci ildәn tәһsilini Moskva Dövlət Konservatoriyasında davam etdirәrәk, 1946-cı ildә Konservatoriyanı (D. Şostakoviçin sinfi) bitirmişdir. 1946-cı ildən ömrünün sonuna kimi Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasında dәrs demiş, 1949-1952-ci illərdə Konservatoriyanın rektoru olmuşdur. Q.Qarayev böyük bəstəkarlıq məktəbi yaratmış, görkəmli bəstəkarlar nəsli yetişdirmişdir.

1944-cü ildən Azərbaycan Bəstəkarlar İttifaqının üzvü, 1952-1982-ci illər ərzində sədri, həmçinin, SSRİ Bəstəkarlar İttifaqının katibi olmuşdur. Q.Qarayevin əsərləri bu gün də dünyanın bir çox ölkələrində səslənir. O, nüfuzlu musiqi xadimi kimi Beynəlxalq tədbirlərin, simpoziumların iştirakçısı olmuş, Beynəlxalq musiqi müsabiqələrinin münsiflər heyətinə dəvət olunmuşdur.

Q.Qarayev “Vәtәn” operasını (1945, С. Hacıyevlә birgә), “Yeddi gözәl” (1952) vә “İldırımlı yollarla” (1957) baletlәrini, “Сoşğun qaskoniyalı” (1973) romantik musiqili komediyasını, “Zəriflik” monooperasını yaratmışdır. O, 3 simfoniya, “Leyli vә Mәсnun” simfonik poeması, “Azәrbayсan süitası”, “Alban rapsodiyası”, “Vyetnam süitası”, “Don Kixot” simfonik qravürlәrinin, skripka ilә orkestr üçün konsertin vә s. vokal və instrumental əsərlərin, bir sıra kinofilmlərə və dram tamaşalara musiqinin müәllifidir. Onun çoxsaylı məqalə və məruzələri elmi nəşrlərdə, dövrü mətbuatda dərc olunmuşdur.