“MUSİQİÇİLƏRİN PEDAQOJİ USTALIĞI” BİRİNCİ BEYNƏLXALQ MÜSABİQƏSİNİN NƏTİCƏLƏRİ (layihənin müəllifi – T.Seyidov).
Bakı, 1 – 30 iyun 2022 il.

ИТОГИ ПЕРВОГО МЕЖДУНАРОДНОГО КОНКУРСА "ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ МАСТЕРСТВО МУЗЫКАНТОВ" (автор проекта – Т.Сеидов).
Баку, 1 - 30 июня 2022 г.

“MUSİQİÇİLƏRİN PEDAQOJİ USTALIĞI” BİRİNCİ BEYNƏLXALQ FESTİVALIN NƏTİCƏLƏRİ (layihənin müəllifi – T.Seyidov).
Bakı, 1 – 30 iyun 2022 il.

ИТОГИ ПЕРВОГО МЕЖДУНАРОДНОГО ФЕСТИВАЛЯ "ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ МАСТЕРСТВО МУЗЫКАНТОВ" (автор проекта – Т.Сеидов).
Баку, 1 - 30 июня 2022 г.

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası müəllim və tələbə heyətinin nəzərinə

ELAN

ORTA İXTİSAS MUSİQİ MƏKTƏB-STUDİYASINA MƏKTƏBƏQƏDƏR VƏ KİÇİK YAŞLI MƏKTƏBLİ UŞAQLARIN QƏBULU ÜÇÜN ÖDƏNİŞSİZ HAZIRLIQ KURSLARI TƏŞKİL EDİR

БАКИНСКАЯ МУЗЫКАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗУЕТ БЕСПЛАТНЫЕ ПОДГОТОВИТЕЛЬНЫЕ КУРСЫ ДЛЯ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО И МЛАДШЕГО ШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА ДЛЯ ПОСТУПЛЕНИЯ В СРЕДНЮЮ СПЕЦИАЛЬНУЮ МУЗЫКАЛЬНУЮ ШКОЛУ-СТУДИЮ

İxtisas imtahanının proqram tələbləri

Koreya Respublikası Təhsil Nazirliyi yanında Beynəlxalq Təhsil üzrə Milli İnstitutu (BTMİ) 2022-ci il üçün xarici tələbələrə bakalavr pilləsi üzrə “Global Koreya Təqaüd Proqramı”nı elan etmişdir.

2022/2023-cü tədris ili üzrə SABAH qruplarının bakalavriat səviyyəsinə tələbə qəbulu açıq elan olunur.

1 iyun 2022-ci il tarixindən etibarən Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasında Yaz İmtahan Sessiyası başlanacaqdır.

Bakı Musiqi Akademiyasının Tarix-nəzəriyyə fakültəsi “Vətən savaşında tarixi zəfər” mövzusuna həsr olunmuş sərbəst yazı işi müsabiqəsi elan edir!

Britaniya Şurası Yaradıcı Prodüserlər (Creative Producers) proqramı üçün açıq müsabiqə elan edib.

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası aşağıdakı kafedralarda vakant yerləri tutmaq üçün müsabiqə elan edir

"Klassik fortepiano sonata və romansların simfonik orkestr üçün orkestrləşdirmə" RESPUBLİKA MÜSABİQƏSİ

Bakı Musiqi Akademiyası, Erasmus Beynəlxalq mübadilə proqramı 2022-2023 tədris ili üzrə qəbula start verir.

ABİTURİYENTLƏRİN VƏ YUXARI SİNİF (V,VI,VII,VIII,IX,X) ŞAGİRDLƏRİNİN NƏZƏRİNƏ!

BAKI MUSİQİ AKADEMİYASININ MAGİSTRATURASINA QƏBUL EDİLMİŞ BAKALAVRLAR 14 iyul-25 iyul 2022 il TARİXİNƏDƏK QEYDİYYAT ÜÇÜN AŞAĞIDAKILARI ETMƏLİDİR

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası Gənc pianoçular arasında “Fikrət Əmirov 100” Respublika müsabiqəsi

25 noyabr 2021-ci il tarixindən etibarən Azərbaycan Respublikası Prezidentinin müvafiq fərmanı ilə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin tabeliyində yaradılmış "Təhsil Tələbə Krediti Fondu"nun vəsaiti hesabına təhsil tələbə kreditlərinin verilməsi üçün elektron müraciətlərin qəbuluna başlanılmışdır.

Mirişli Ramiz Aqil oğlu

(6.05.1934, Naxçıvan - 17.04.2015, Bakı)

Bəstəkar, kamança ifaçısı, pedaqoq, musiqi ictimai xadim, professor (1993).

Naxçıvan MR əməkdar incəsənət xadimi (1974), Azərbaycanın əməkdar incəsənət xadimi (1982), xalq artisti (1990), “Şöhrət” və “Şərəf” ordenləri ilə təltif edilmişdir.

İlk musiqi təhsilini kamança ixtisası üzrə almışdır, Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasında 1956–1962-ci illərdə bəstəkarlıq ixtisası üzrə (professor C.Hacıyevin sinfi) təhsil almışdır.

1954-cü ildən Azərbaycan Radio-informasiya İdarəsində musiqiçi, müxtəlif musiqi məktəblərində müəllim işləmişdir. O, 1962–2005-ci illərdə Azərbaycan Dövlət Televiziya və Radio Verilişləri Şirkətində musiqi baş redaksiyasında böyük redaktor və baş redaktor vəzifələrində çalışmış, həmçinin 1987–1995-ci illərdə Azərbaycan Dövlət Filarmoniyasında mahnı və rəqs ansamblının bədii rəhbəri vəzifəsini tutmuşdur. 1978–1998-ci illərdə Azərbaycan Bəstəkarlar İttifaqının Naxçıvan şöbəsinə rəhbərlik etmişdir.

R.Mirişli kamera orkestri üçün Simfoniyanın, tar ilə simfonik orkestr üçün Konsertin, “Azərbaycan”, “Odlar yurdu” kantatasının, N.Gəncəvinin qəzəlinə solist, xor və simfonik orkestr üçün “Peyğəmbərin tərifi” poemasının, mahnı və romansların, kamera-instrumental əsərlərin, teatr və kinofilmlərinə musiqinin müəllifidir.
Mahnılarından: “Bir könül sındırmışam”, “Doğma diyarım”, “İlk görüş”, “Mavi dünyam”, “Güləndam”, “Əlvida”, “Bir xumar baxışla”, “Sevdalandım yaz gəlincə”, “Günay”, “Dedi gələcəyəm”, “Ya rəbbim”, “Məzəli mahnı”, “Yaraşıqsan”, “Hardasan”, “Yandım, elə yandım”, “Gəlmədi”, “Yeddi qızdan biri gözəl”, “Nənəm kəndi istəyir”, “Süfrə mahnısı”, “Gecələr”, “Dalğalar”, “Küsüb məndən” və s. M.Araz, F.Qoca, M.Aslan, D.Mustafayev, H.Razi, Y.Həsənbəy və b. şairlərin sözlərinə mahnı və romanslar.

Bədii, sənədli və animasiya filmlərinə musiqi: “Akt və fakt”, “Alma almaya bənzər”, “Analar və laylalar”, “Azərbaycan xəritəsi”, “Bəylik dərsi”, “Dəvətnamə”, “Dınqıl, sazım, dınqıl”, “Həyat, sən kiminsən?”, “Kirpi balası və alma”, “Köhnə bərə”, “Qəzəlxan”, “Monoloq”, “Mürafiə vəkillərinin hekayəti”, “Pıspısa xanım və Siçan bəy”, “Sahilsiz gecə” və s.