“MUSİQİÇİLƏRİN PEDAQOJİ USTALIĞI” BEYNƏLXALQ MÜSABİQƏSİNİN NƏTİCƏLƏRİ (layihənin müəllifi – T.Seyidov).
Bakı, 1 – 30 iyun 2022 il.

ИТОГИ МЕЖДУНАРОДНОГО КОНКУРСА "ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ МАСТЕРСТВО МУЗЫКАНТОВ" (автор проекта – Т.Сеидов).
Баку, 1 - 30 июня 2022 г.

“MUSİQİÇİLƏRİN PEDAQOJİ USTALIĞI” BEYNƏLXALQ FESTİVALIN NƏTİCƏLƏRİ (layihənin müəllifi – T.Seyidov). Bakı, 1 – 30 iyun 2022 il.

ИТОГИ МЕЖДУНАРОДНОГО ФЕСТИВАЛЯ "ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ МАСТЕРСТВО МУЗЫКАНТОВ" (автор проекта – Т.Сеидов). Баку, 1 - 30 июня 2022 г.

Музыкальный вечер.
Еще раз про любовь. Авторский проект Лалы Мухтаровой.

1 июля 2022 г.

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası müəllim və tələbə heyətinin nəzərinə

ELAN

ORTA İXTİSAS MUSİQİ MƏKTƏB-STUDİYASINA MƏKTƏBƏQƏDƏR VƏ KİÇİK YAŞLI MƏKTƏBLİ UŞAQLARIN QƏBULU ÜÇÜN ÖDƏNİŞSİZ HAZIRLIQ KURSLARI TƏŞKİL EDİR

БАКИНСКАЯ МУЗЫКАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗУЕТ БЕСПЛАТНЫЕ ПОДГОТОВИТЕЛЬНЫЕ КУРСЫ ДЛЯ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО И МЛАДШЕГО ШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА ДЛЯ ПОСТУПЛЕНИЯ В СРЕДНЮЮ СПЕЦИАЛЬНУЮ МУЗЫКАЛЬНУЮ ШКОЛУ-СТУДИЮ

İxtisas imtahanının proqram tələbləri

Koreya Respublikası Təhsil Nazirliyi yanında Beynəlxalq Təhsil üzrə Milli İnstitutu (BTMİ) 2022-ci il üçün xarici tələbələrə bakalavr pilləsi üzrə “Global Koreya Təqaüd Proqramı”nı elan etmişdir.

2022/2023-cü tədris ili üzrə SABAH qruplarının bakalavriat səviyyəsinə tələbə qəbulu açıq elan olunur.

1 iyun 2022-ci il tarixindən etibarən Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasında Yaz İmtahan Sessiyası başlanacaqdır.

Bakı Musiqi Akademiyasının Tarix-nəzəriyyə fakültəsi “Vətən savaşında tarixi zəfər” mövzusuna həsr olunmuş sərbəst yazı işi müsabiqəsi elan edir!

Britaniya Şurası Yaradıcı Prodüserlər (Creative Producers) proqramı üçün açıq müsabiqə elan edib.

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası aşağıdakı kafedralarda vakant yerləri tutmaq üçün müsabiqə elan edir

"Klassik fortepiano sonata və romansların simfonik orkestr üçün orkestrləşdirmə" RESPUBLİKA MÜSABİQƏSİ

Bakı Musiqi Akademiyası, Erasmus Beynəlxalq mübadilə proqramı 2022-2023 tədris ili üzrə qəbula start verir.

ABİTURİYENTLƏRİN VƏ YUXARI SİNİF (V,VI,VII,VIII,IX,X) ŞAGİRDLƏRİNİN NƏZƏRİNƏ!

25 noyabr 2021-ci il tarixindən etibarən Azərbaycan Respublikası Prezidentinin müvafiq fərmanı ilə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin tabeliyində yaradılmış "Təhsil Tələbə Krediti Fondu"nun vəsaiti hesabına təhsil tələbə kreditlərinin verilməsi üçün elektron müraciətlərin qəbuluna başlanılmışdır.

İsgəndərov Ələkbər Mirzə oğlu

(20.06.1921, Bakı - ????)

Fleyta ifaçısı, ansambl solisti, pedaqoq, sənətşünaslıq namizədi (1968), professor (1976). Azərbaycanın Əməkdar artisti (1959).

1950-ci ildə Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasını (P.Zilbermanın sinfi), 1966-cı ildə Azərbaycan Elmlər Akademiyasının İncəsənət İnstitutunun aspiranturasını bitirmişdir (rəhbərlər: B.Trizno və A.Dmitriyev).

1945-75-ci illərdə Azərbaycan Dövlət Simfonik orkestrinin solisti vəzifəsində çalışıb. Solo konsert proqramlarında xairici, Azərbaycan bəstəkarlarının əsərləri ilə yanaşı fleyta və fortepiano üçün öz işləmələri də yer tuturdu.

1951-ci ildən ömrünün sonuna qədər Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasında çalışmışdır. Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasında instrumental ansamblın rəhbəri olub. Onun tələbələrinin sırasında Qafqaz ölkələri müsabiqələrinin, Respublika müsabiqə və festivallarının Laureatı adlarına layiq görülmüşdür.

Dəfələrlə nəfəs alətləri ifaçılarının Beynəlxalq müsabiqələrində, eləcədə Qafqaz ölkələri müsabiqələrində, festivallarda münsiflər heyətinin sədri və üzvü olmuşdur.
Bir sıra elmi işlərin müəllifidir. «Флейта в творчестве азербайджанских композиторов», «Стилевые и исполнительские особенности произведений для флейты» adlı dərs vəsaitlərinin, fleyta və kamera ansamblları üçün bir sıra köçürmələrin və işləmələrin müəllifidir.