Eyvazzadə Günel Akif qızı

Baş müəllim

Doğum yeri və tarixi: Azərbaycan, Bakı şəh. 17.05.1982

Təhsil: A.Zeynallı adına Musiqi kolleci (1996-2000), Ü.Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının “Fortepiano”ixtisası (2001-2005), magistr pilləsi (2006-2008)

Pedaqoji fəaliyyəti: “Azərbaycanda musiqi təhsilinin və fortepiano ifaçılıq sənətənin inkişafında professor Nigar Usubovanın rolu” mövzusu üzrə BMA-nın dissertantıdır. BMA-nın “Ümumi fortepiano” kafedrasında müəllim (2012)

Elmi-metodik işlərinin siyahısı:

“Elmira Abasova. İfaçılıq sənəti haqqında”- Məqalə. “Mədəni həyat”-Elmi, metodiki, publisistik jurnal-2012. 3 səh.

“Pianoçu Yeganə Axundova”- Məqalə. “Mədəni həyat”-Elmi, metodiki, publisistik jurnal-2012. 3 səh.

“1973-1975-ci illərdə Bakı və Sumqayıt şəhərlərindəki musiqi texnikumlarında təhsilə dair professor Nigar Üsubovanın mülahizələri”.- Məruzə. Doktorantların və gənc tədqiqatçıların XVII Respublika elmi konfrans 2012. 4 səh.

“Azərbaycanda musiqi təhsilinə dair Professor Nigar Usubovanin elmi baxişlari. (II hissə. 1977-80-ci illər)”- Məqalə. “Musiqi dünyası” – Beynəlxalq, elmi-pedaqoji, tənqidi-publisistik, mədəni-maarif musiqi jurnalı-2013. 4 səh.

“A.B.Qoldenveyzerin bir sıra pedaqoji prinsiplərinə dair professor Nigar Üsubovanın düşüncələri”- Məruzə. Türksoylu xalqların musiqi mədəiyyətinin tədqiqi problemləri XIII Beynəlxalq elmi-praktiki konfrans-2014. 4 səh.

“Professor Nigar Usubovanın şərhində S.Barberin fortepiano sonatası üzərində ifaçılıq tövsiyələri”- Məqalə. “Harmony” Международный музыкальный культурологический журнал. 2016. 9 səh.

“Professor Nigar Üsubovanın A.B.Qoldenveyzerin bir sıra pedaqoji ifaçılıq prinsipləri təqdimatına dair elmi araşdırmaları”- Məruzə. Türkiyə. "III Uluslarararsı Müzik ve Dans Kongresi“ Marmaris-2017. 9 səh.

“S.V.Raxmaninovun “Korelli mövzusuna variasiyaları”na (op.42) dair professor Nigar Usubovanın ifaçılıq baxımından metodik göstərişlərinə elmi şərhlər”-

Məqalə. Bakı Xoreoqrafiya Akademiyası “Sənət Akademiyası” beynəlxalq elmi nəzəri jurnal. 2018. 9 səh.

Professor Nigar Üsubovanın F.Listin fortepiano əsərlərinin ifaçılıq prinsiplərinə dair bir sıra praktiki tövsiyələri”- Məqalə. Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universiteti. “Musiqi elmi, mədəniyyəti və təhsilinin aktual problemləri” jurnalı. 2018. 10 səh.

Professor Nigar Üsubovanın pedaqoji fəaliyyətində Azərbaycan bəstəkarlarının fortepiano əsərlərinin öyrənilməsinə dair praktiki göstərişlər ”- Məqalə. “Mədəniyyət.az”-Elmi, metodiki, publisistik jurnal-2019. 4 səh.

“Исследование проблем фортепианного творчества А.С.Аренского в научных работах профессора Нигяр Усобовой”- Məqalə. Ukrayna. «Вестник» elmi jurnal- Kiyev Milli Mədəniyyət və İncəsənət universiteti-2021. 12 səh.

“Ramiz Mirişlinin fortepiano üçün “Altı miniatür” uşaq silsiləsinin ifa xüsusiyyətləri- Metodik vəsait. Bakı-2021. 32 səh.