ArrowArrow

V.Bellininin "Norma" operasından video fraqmentlər

Bakı musiqi akademiyası tələbələrinin nəzərinə!

Azərbaycan Tələbə Kartı öz sahibinə Avropanın 37 ölkəsində 80 mindən çox və ölkəmizdə isə 200-dən artıq obyektdə 10 faizdən 55 faizədək endirimlər təklif edir.
Ardını oxu

İSME

33.Uluslararası Müzik Eğitimi Derneği Dünya Konferansı
15-20 iyul 2018-ci il
Məkan: Heydər Əliyev sarayı, Hilton Hotel, Bakı Musiqi Akademiyası,
Milli Konservatoriya

Üzeyir Hacıbəyli adina Bakı Musiqi Akademiyası

aşağıdakı kafedralarda vakant yerləri tutmaq üçün müsabiqə elan edir.

“Tarix-nəzəriyyə”

fakültəsi müsabiqə elan

edir!

"Şifahi ənənəli Azərbaycan musiqisi və onun yeni istiqamətlərinin tədqidi" elmi laboratoriyanın yubiley konfransı

BMA-nın konfrans zalı
20 aprel 2018-ci il
Saat 12:00-da

Bakı Musiqi Akademiyasının bakalavr ixtisaslarına qəbul olmaq istəyənlər 30 aprel 2018-ci il tarixinədək Dövlət İmtahan Mərkəzinin dim.gov.az səhifəsinə daxil olaraq elektron ərizə forması doldurmalıdır. Unutmayın!

"Yeddi səsdən doğan sərv" ELM və Musiqi

Layihəsi

Qara Qarayev -100

"Heydər Əliyev və Azərbaycan mədəniyyəti" mövzusunda III Respublika Elmi Konfransı keçirilib

ABİTURİYENTLƏRİN VƏ YUXARI SİNİF ŞAGİRDLƏRİNİN
NƏZƏRİNƏ!!!

Yaqubova Tahirə Əhəd qızı

Professor, Əməkdar incəsənət xadimi

Doğum yeri və tarixi: Azərbaycan, Bakı şəh., 03.07.1942.

Təhsili: 1950-1961-ci illərdə Bülbül adına orta ixtisas musiqi məktəbində fortepiano üzrə, 1961-1966-cı ildə Üz.Hacıbəyli adına Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasının musiqişünaslıq şöbəsi ilə yanaşı, 1965-1970-ci illərdə orqan sinfini bitirib (Z.H.Cəfərovanın sinfi). Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasının Elmi Şuranın qərarı ilə Memarlıq və İncəsənət İnistitutunun aspiranturasına (1966– 1970–ci illərdə musiqişünaslıq ixtisası üzrə), 1967–1970-ci illərdə Leninqrad Konservatoriyasına yaradıcılıq ezamiyyətinə göndərilib.

Moskvada (1975), Tiflisdə (1980), Veymarda (Almaniya, 1988) təcrübə keçib. Tallində (1987), Riqada (1988), Alma-Atada (1989), İsveçrədə (1994), Hollandiyada (1996-1997) keçirilən «ustad sinfi» kurslarında iştrak edib. 1974-cü ildə Sənətşünaslıq elmlər namizədi adına dissertasiya müdafiə edib.

Pedaqoji fəaliyyəti:  1978-ci ildən – dosent və Azərbaycan Bəstəkarlar İttifaqının üzvi, 1970-ci ildən Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasında iki ixtisas – musiqi nəzəriyyəsi, 1971-ci ildən bu günə qədər orqan üzrə dərs deyir. 1976-1982-ci illərdə nəzəriyyə fakultəsinin dekanı vəzifəsində çalışıb.

1991-ci ildən professor olmuş (1994-cü ildə təstiq edilmişdi), 1991-ci ildən orqan sinfinin icraçısı, 1995-ci ildən isə Orqan və klavesin kafedrasının müdiridir.

Elmi fəaliyyəti:   1971-ci ildən M.Maqomayev adına Azərbaycan Dövlət Filarmoniyasının, Azkonsertin solisti, 1982-ci ildən Soyuz Konsertin və Dövlət konsertin solisti olaraq SSSR-i ərazisində olan bütün şəhərlərdə və xaricdə ilk azərbaycanlı orqan ifaçısı kimi ölkəmizi təmsil edib.

30-dan çox elmi məqalələr, metodiki işlərin, monoqrafiyalarin, proqramların, orqan üzrə “Alətlər kralı», «Orqan terminalogiyası lüğəti», Qara Qarayevin seçilmiş əsərlərini orqan üçün köçürmələrin və başqa əsərlərin müəllifidir.

2005-ci ildə Respublikanın Möhtərəm Prezidentinin sərəmcamı ilə (16 sentyabr 2005-ci il) Azərbaycanın Əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı ilə tərtif olub.

Bakı Musiqi Akademiyasında məzun günü. 20.06.2017