Məmmədova (Hüseynova) Dilbər Məmməd qızı

Dosent, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru (2009).

Doğum yeri və tarixi: Azərbaycan, Bakı şəh. 02.02.1979.

Təhsil: 1994 – 1998 - A.Zeynallı adına Bakı Musiqi Texnikumunun «Musiqi nəzəriyyəsi» fakültəsi; fərqlənmə diplomu.

1998 – 2002-ci illərdə Ü. Hacıbəyov adına Bakı Musiqi Akademiyasının «Musiqi nəzəriyyəsi» fakültəsi; fərqlənmə diplomu. İxtisas: musiqişünas.

2002 – 2004 - Ü. Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının magistr pilləsi; fərqlənmə diplomu. İxtisas: musiqişünas.

BMA-nın Elmi Seminar Şurasının üzvü (2021).

Pedaqoji fəaliyyəti: C. Qaryağdı adına 9№-li UMM müəllim (1997), Musiqi nəzəriyyəsi kafedrasında müəllim (2004), baş müəllim (2010), dosent (2014).

Bir sıra bakalavr, magistr dissertasiyalarının elmi rəhbəri.

Elmi fəaliyyəti: Ölkədə və xaricdə bir sıra elmi – publisistik məqalələri çap olunmuşdur.

«Müasir Azərbaycan mədəniyyəti: problemlər və perspektivlər» adlı elmi məqalələr müsabiqəsinin “Aspirant və dissertant» nominasiyasında fərqlənmə diplomu (2007)

Kitabları:

1. «Seyidova Səadət Ağaməmməd qızı» (Bakı, «Renessans-A» Nəşriyyat Evi. 2020, 26 s.

Tədris ədəbiyyatı:

1) Şifahi ənənəli Azərbaycan musiqisində harmoniyanın mənbələri (dərs vəsaiti). Bakı, «Avropa», 2014. 94 s.

2) Azərbaycan bəstəkarlarının lad - harmonik dilinin xüsusiyyətləri. (dərs vəsait) Bakı, «Mütərcim», 2018. 144 səh.

3) «Azərbaycan ladları» işləməsi. “Musiqi nəzəriyyəsinin əsasları və harmoniya» fənni üçün. Bakı, «Mütərcim», 2019. 11 s.

Bir neçə proqramların müəllifidir.