20 yanvar faciəsinin ildönümünə hazırladığımız videoçarxı təqdim edirik.

Bütün Şəhidlərimizə ithaf olunur.

Var olun, dostlar! Allah Şəhidlərimizə rəhmət etsin, ruhları şad olsun!

Bakı Musiqi Akademiyası yeni layihə elan edir!

“MS Teams” və “Cisco Webex” təlimat sessiyaları

IV Международный Конкурс юных исполнителей оркестровых инструментов имени Евгения Микеладзе

IV Международный Конкурс молодых вокалистов имени Н.Андгуладзе

"NOTLARIN MÖCÜZƏSİ" online musiqi müsabiqəsi

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin SABAH qruplarında 2020/2021–ci tədris ilinin yaz semestrində müxtəlif fənlərin tədrisini aparmaq məqsədilə vakant yerlər üçün professor-müəllim heyəti və mütəxəssislər saathesabı qaydada işə dəvət olunur!

"İçərişəhər" Dövlət Tarixi-Memarlıq Qoruğu 2021-ci ildə keçiriləcək "Yeni başlanğıc. Yeni baxış. Yeni şəhər" mövzusunda müsabiqə elan edir.

2021-ci il 22 fevral tarixində Azərbaycan Respublikası Mədəniyyət Nazirliyi tərəfindən Bakı Xoreoqrafiya Akademiyası tərəfindən "Xoreoqrafiya sənəti: Mövcud Problemlər, Müasir istiqamətlər və İnkişaf Perspektivləri" mövzusunda Beynəlxalq Elmi-Praktiki onlayn Konfrans keçiriləcəkdir.

Competitions
December 30, 2020

"First International Competition of Performers of Academic, Folk and Jazz Music" results.
Dedicated to the 40th anniversary of the Central Special Music School-Studio

MÜSABİQƏLƏR
30 dekabr 2020-ci il

Akademik, xalq və caz musiqisi ifaçılarının Birinci Beynəlxalq müsabiqəsinin nəticələri.
BMA-nın məktəb-studiyasının 40 illiyinə həsr olunur!

2021-ci il 11-12 mart tarixlərində Azərbaycan Dövlət Mədəniyyət və İncəsənət Universiteti ölkəmizin II Qarabağ müharibəsində əldə etdiyi parlaq qələbəyə həsr olunmuş “Qarabağ Azərbaycandır!” adlı “Mədəniyyət: Problemlər və Perspektivlər” Doktorant və gənc tədqiqatçıların XV Beynəlxalq elmi Konfransını keçirir.

ÖNCƏ VƏTƏNDİR!

Qanlı yanvar və Qarabağ hadisələrinə həsr olunan

DƏYİRMİ MASA

Milli Musiqi və Qlobal Mədəniyyət Cəmiyyəti Azərbaycan-Amerika Musiqi Fondu ilə birgə 15 Yanvar, 2021 il tarixində Hacıbəyli adına Beynəlxalq bəstəkarlar müsabiqəsi elan edir.

2021-ci il 28-30 may tarixlərində İspaniyanın Barselona şəhərində Rus klasssik musiqisinin "Русская Альборада" adlı gənc ifaçıların VI Beynəlxalq müsabiqəsi keçiriləcəkdir.

12 yanvar 2021-ci il

Azərbaycan Respublikası Mədəniyyət Nazirliyinin dəstəyi ilə görkəmli Azərbaycan bəstəkarı, SSRİ və Azərbaycanın xalq artisti, professor, akademik Arif Cahangir oğlu Məlikova həsr olunmuş sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru Aytən Oqtay qızı Baxşiyeva-İbrahimovanın “Arif Məlikov: tarix və müasirlik” adlı kitabı 2020-ci ildə “Şərq – Qərb” nəşriyyatında çapdan çıxmışdır.

Təqdim olunan kitabda bəstəkar yaradıcılığının erkən və yetkin dövrlərində meydana gəlmiş kamera-instrumental və kamera-vokal əsərlərin kompleksli təhlili və obrazlı-emosional icmalı verilir.

Kitabda dünya şöhrətli bəstəkarın yaradıcılığında xüsusi yer tutan kamera-instrumental və kamera-vokal əsərlərinin sistemli təhlili aparılıb. Nəşrdə həmçinin bəstəkarın həyat və yaradıcılığına həsr olunmuş məqalələr və onunla bağlı xatirələr də yer alıb. Müəllif tərəfindən Arif Məlikovun fortepiano prelüdləri, pyesləri, “Ötəri anlar” silsiləsi, “Təzadlar” fortepiano pyesi, iki royal üçün skerso, solo violin üçün sonata, violin və fortepiano üçün skerso, Nazim Hikmətin sözlərinə üç romans silsiləsi, Almas İldırımın sözlərinə “Azərbaycan” balladası nəzərdən keçirilmişdir.

Nəşrin ikinci hissəsində bəstəkarın həyat və yaradıcılığına həsr olunmuş məqalələr daxil olunub.

Kitabın sonuncu bölməsində Arif Məlikovun məzunlarının ürək sözləri və xatirələrinə yer verilib. Əlavəyə bəstəkarın əsərlərinin siyahısı daxildir. İstifadə olunmuş şəkillər bəstəkarın şəxsi arxivindən götürülmüşdür.

Kitab həm ixtisas-musiqiçi, həm də geniş oxucu kütləsinə ünvanlanıb.